Tongeren vandaag

Nieuws

Hondenweide krijgt opfrisbeurt

De hondenweide aan de ingang van de Kevie, Oude Blaarstraat, krijgt volgende week een opfrisbeurt. De werken starten op maandag 5 juli en duren tot vrijdag 9 juli. Tijdens de werken is de hondenweide niet toegankelijk.

Patrick Dewael, burgemeester: “In 2010 werd de hondenweide (7.200 m²) aangelegd. Deze weide is gelegen aan de ingang van het natuurreservaat De Kevie en past mooi in de groene omgeving. De weide is volledig omheind. Elke hond is er van harte welkom om naar hartenlust te komen spelen met zijn of haar baasje. Ze kunnen er ongestoord rondlopen en kennismaken met andere honden.”

In september 2020 werden de kaprijpe canadapopulieren gekapt. Begin maart 2021 vond de heraanplant met Populieren plaats. De omheining werd eind vorig jaar vervangen. Nu starten de opfrissingswerken. Tijdens de werken is de hondenweide niet toegankelijk.

“Niet alle hondeneigenaars hebben een voldoende ruime tuin waar de honden kunnen rennen en spelen. De hondenweide is een ideale oplossing hiervoor. In de hondenweide kunnen honden vrij rennen en ravotten met andere honden. Dit onder toezicht van hun baasje, zodat zij kunnen ingrijpen moest het uit de hand lopen,” aldus Patrick Jans, schepen van milieu.

“De werken starten op 5 juli en duren tot 9 juli 2021. Er komt ook een dolomiet pad naar het toekomstig schuilhuisje, waar hondeneigenaars kunnen schuilen bij slecht weer. We hebben ook twee zitbanken en een picknickbank voorzien. Dit maakt het vertoeven van de hondeneigenaars op de hondenweide ook aangenamer. Tenslotte plaatsen we nog een extra vuilbak,” besluit Jeannine Vanvinckenroye, schepen van openbare werken.

Het gebruik van de hondenweide houdt ook een aantal afspraken in. Deze werden vastgelegd in een reglement, gebaseerd op hoffelijkheid en gezond verstand:

- hoffelijkheid boven alles
- je vraagt best eerst of je hond bij een andere hond op de weide mag
- de honden moeten aangelijnd blijven tot in de weide
- je mag de weide niet met een zieke hond betreden
- de honden mogen niet graven in de hondenspeelweide
- de poortjes moeten dichtblijven
- hondenpoep wordt opgeruimd door het baasje zelf en gedeponeerd in de daarvoor voorziene vuilbakken

We geven je graag enkele tips voor het gebruik van de hondenweide:

- doe je hond een harnas of halsband aan zodat je hem makkelijker kunt beetnemen indien nodig
- blijf niet bij de ingang hangen , maar loop een stukje de hondenweide in. Als alle baasjes aan de ingang blijven hangen doen de honden dat ook.
- ben je niet helemaal zeker over de reactie van jouw hond op andere honden die reeds in de hondenweide aanwezig zijn? Stel dan voor om beiden even aan de leiband te laten kennismaken.
- breng geen voedsel of speelgoed mee, honden kunnen erg bezitterig zijn
- is het erg druk? Kom dan een andere keer terug of wacht jouw beurt af.
- de hondenweide is geen speeltuin voor kinderen

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame