Tongeren vandaag

Nieuws

Iedereen kiest in het GRM

Het Gallo-Romeins Museum biedt een nieuw type begeleide rondleiding aan. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete objecten uit en de gids gaat hierover in gesprek met hun. Die stelt een rondleiding samen op maat, met veel ruimte voor interactie. De formule is ideaal voor kleine familie-, collega- of vriendengroepen die de collectie eens anders willen ontdekken.

Niet iedereen bezoekt een museum op dezelfde manier. Sommige mensen gaan graag alleen op verkenning, anderen doen dat liever in groep, al dan niet begeleid door een professionele gids. Sommigen laten zich graag op sleeptouw nemen, anderen willen graag veel interactie met hun begeleider.
Voor bezoekers die het museum graag met een gids bezoeken én op zoek zijn naar een persoonlijke aanpak werkte het Gallo-Romeins Museum een fijne formule uit. Ze is geschikt voor groepen tot 15 personen: gezinnen, vrienden, families, collega’s, …

Bij aankomst in het museum is er een kort kennismakingsgesprek. De gids peilt naar wensen en verwachtingen. Aan een wand zien de groepsleden afbeeldingen van 100 topstukken van het museum. Ze kiezen hun favoriete voorwerpen. Welke objecten vinden ze extra interessant, mooi, merkwaardig of mysterieus? Welke dingen dragen hun bijzondere interesse weg?
De gids luistert en houdt sterk rekening met zijn publiek: hij of zij staat voor de uitdaging om een unieke rondleiding te creëren waarin de gekozen objecten een hoofdrol spelen. Ook onderweg is er ruimte voor gesprek en bijsturing. Zo genieten de bezoekers van een persoonlijke aanpak. Ze gaan naar huis met een postkaart van hun favoriete stuk: een toffe herinnering aan een bijzonder bezoek.

Het Gallo-Romeins Museum leidde een vijftiental gidsen op voor dit type rondleiding, en testte de formule meermaals uit. De tevredenheid bij de deelnemers is groot. Ook voor de gidsen zorgt de aanpak voor genoegdoening. Ze geven aan echt een meerwaarde te kunnen bieden.

Waarnemend burgemeester en schepen van cultuur An Christiaens: ‘Heel wat mensen zijn op zoek naar ervaringen die bijblijven. Ze willen iets bijzonders. Met dit type van begeleide rondleiding speelt het Gallo-Romeins Museum hierop in. De bezoekers geven aan welke collectiestukken hun interesse wegdragen. De rondleiding krijgt vorm in samenspraak met de bezoeker. Zo onstaat een boeiende dialoog, niet alleen met de gids maar vaak ook tussen de deelnemers onderling.’

Iedereen kiest! is bedoeld voor familie-, collega- of vriendengroepen - met of zonder kinderen.
De deelnameprijs bedraagt 60 euro voor de gids + de toegangsprijs.
De rondleiding duurt 1,5 uur.
Het maximum aantal deelnemers per groep is 15.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame