Retailburo Tongeren

De vzw Tongeren Shoppingstad lanceert ‘Retailburo Tongeren’, het nieuwe portaal voor iedereen die met detailhandel in Tongeren te maken heeft. Het aanspreekpunt voor retailers en vastgoedeigenaars is vergelijkbaar met het ondernemersloket, dat zich specifiek tot ondernemers en bedrijven richt. “Gespecialiseerde kennis en ervaring zijn noodzakelijk bij de begeleiding van retailers, eigenaars van commercieel vastgoed, makelaars en al wie interesse heeft in detailhandel”, volgens burgemeester Dewael.

'Via een nieuwe website http://www.retailburotongeren.be zullen belanghebbenden terecht kunnen bij diverse experten en diensten. “Informatie over vergunningen, subsidies of taksen wordt verzameld op één centrale plek. Heel belangrijk in dit verhaal is dat detailhandelaars en vastgoedmakelaars ook objectieve indicaties kunnen krijgen over hoe sterk bepaalde winkelstraten scoren op het vlak van passanten'”, besluit economieschepen Schiepers.

De nieuwe website http://www.visittongeren.be is bedoeld voor al wie iets te weten wil komen over shopping, evenementen, overnachten, eten en drinken. Een shoppinggids en een gemakkelijke zoekfunctie leiden de bezoeker onmiddellijk naar de juiste handelaar in het centrum, Julianus, T-Forum of Tongeren-Zuid. De handelaarsfiche toont openingsuren, contactgegevens en ligging. De volledige evenementenkalender is erop terug te vinden.

De facebookaccount ‘Visit Tongeren’ en ‘@visittongeren’ (twitter) posten weetjes en info zowel in het Nederlands als in het Frans. Geen enkel Tongers evenement, handelaar of bezienswaardigheid kan nog aan de aandacht ontsnappen. De sociaal media-expert Stefaan Lammertyn (@slk8500) neemt het beheer voor zijn rekening. 

Voor de vzw Tongeren Shoppingstad, VisitTongeren en Retailburo Tongeren werd een eigen logo en huisstijl gecreëerd. Het logo is gebaseerd op het dodecaëder en staat symbool voor een perfect wiskundig evenwicht tussen hoeken en zijden.

Weldra start de vzw met een nieuwe activatiecampagne. Duizenden coupons worden via de lokale handelaars verdeeld. Wekelijks maak je dan kans op aantrekkelijke prijzen.

{fshare}