Week van de Vrijwilliger

De Week van de Vrijwilliger is van start gegaan. Bij Ter Heide hebben ze inmiddels een kleine 20 vrijwilligers. Eén van hen is Fabienne Rosmeulen. Zij plant eens per maand een vrijwilligersdag in haar drukke agenda. “Dan ga ik met vreugde in mijn hart, naar Ter Heide campus Henisberg om er aan de bewoners en hun begeleiders een ontspannend moment te brengen met behulp van etnische klankinstrumenten zoals drum, ratels, oceandrum, kalimba, klankschalen en thinga's. Het geeft me zo'n warm gevoel om dienstbaar te zijn voor deze bijzondere mensen en te zien hoe ze genieten van de tastbare vibraties. De frequenties van deze klankinstrumenten hebben immers een positieve invloed op de hersenen met ontspanning tot gevolg”, vertelt Fabienne.
Andere vrijwilligersactiviteiten bij Ter Heide zijn: wandelen, fietsen, rolstoelfietsen (met elektrische hulpmotor), huifkar, rolstoeldansen, zwemmen, knutselen, snoezelen, begeleiding paardrijden of  meehelpen bij eetmomenten. Daarnaast kan de vrijwilliger logistieke ondersteuning leveren zoals: tuinwerk, verfwerken, ondersteuning bij evenementen,  …
Wie zich geroepen voelt kan terecht bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.