Werken Hemelingenstraat

Maandag 2/11 starten er werken in de Hemelingenstraat: Hierbij zullen de verzakkingen in de bestrating (kasseien) hersteld worden en zal de voegvulling in de bestrating plaatselijk vervangen worden. De vermoedelijke einddatum is 19 november.
Normaal zou aannemer Jackers al op 26 oktober starten (tussen de huisnummers 39 en 55 aan de oneven zijde en aan de even zijde tussen de huisnummers 54 en 70). Volgens de laatste berichten zou hij morgen beginnen?
De periode en timing van de werken is in overleg gebeurd met de handelaars van de Hemelingenstraat.
Tijdens de werken zullen de Tieckenstraat en de Hemelingenstraat afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Alle woningen en handelszaken blijven wel te voet bereikbaar. Garagehouders kunnen een tijdelijke parkeerkaart aanvragen bij de dienst mobiliteit in het AC Praetorium. Handelaars en bewoners van de Hemelingenstraat kunnen goederen laden en lossen via de kleine Hemelingenstraat (in en uit via Hasseltsepoort).
De bereikbaarheid van de Maastrichterstraat wordt verzekerd door de rijrichting gedurende de werken om te draaien: u rijdt de Maastrichterstraat dus in via Veemarkt en Hospitaalplein. Alle parkeerplaatsen en laad- en loszones in de Maastrichterstraat blijven blijkbaar.

• Tijdens de donderdagmarkt zal er geen doorgang mogelijk zijn in de Maastrichterstraat.
• Tijdens de antiekmarkt wordt de bereikbaarheid van de Maastrichterstraat verzekerd via de Kielenstraat.