Speelgoedwinkel Fun sluit na 15 maanden

Speelgoedwinkel Fun aan de Luikersteenweg sluit eind januari 2018 de deuren. Het filiaal dat gevestigd is vlak tegenover warenhuis Aldi, ging op 15 oktober 2016 open. In de winkel, noch erbuiten wordt de nakende sluiting geafficheerd. Sinds begin november staat er aan de ingang naar beide winkels een bord met ‘te huur’.
Iemand heeft een bericht gepost op de Facebookgroep ‘Ge zijt van Tongeren als…’ en dat heeft een stroom van reacties veroorzaak. Salesmanager Joeri De Waele begrijpt heel de heisa niet: “We zijn vorig jaar naar Tongeren gekomen met een pop-upwinkel. De bedoeling was na één jaar te evalueren en te blijven indien de verkoopresultaten exuberant hoog waren”. Volgens De Waele ligt de oorzaak van de tegenvallende verkoop bij de buren: “Aldi is een trekker, maar die gunnen geen zichtbaarheid aan een tweede retailer”.
Meerdere Tongenaren grijpen de sluiting aan om hun ongenoegen te uiten over de leegstand in het centrum. Reacties als: ‘Tongeren is dood’, ‘De stad loopt leeg’ of ‘Ik shop online’ worden gepost. De laatste jaren zijn drie speelgoedzaken uit het centrum verdwenen, onder wie ‘Baillienke’ dat al 125 jaar bestond. 
Economieschepen Guy Schiepers begrijpt de misnoegdheid van de burger, maar hij is optimistisch: “Er is een merkelijke verbetering. Er zijn de laatste maanden een aantal winkels bijgekomen in het centrum. Het stadsbestuur blijft maximaal inzetten om de lokale middenstand te ondersteunen. Tongeren heeft voor het tweede jaar op rij de Hospitality Award 'Klantvriendelijkste stad van het land' gewonnen en onze Ambi.pas telt zo maar eventjes 23.000 gebruikers”, aldus de schepen.