Charlie’s vieren 6x11

C.V. De Charlie’s bestaat dit jaar 6x11 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Op zaterdag 11 februari houden ze een zitting in zaal Concordia. Er zijn optredens van De Broeveskeskender, Ziesjoem, De Loonse Alpenzusjes, en Erwin van het merretkoer. De toegang is helemaal gratis! Er is een gastoptreden van de ‘Manjoretten’ voorzien.
De Charlie’s werden in 1951 opgericht door Sylvain Baillien. Hij vermomde zich als Charlie Chaplin en trommelde enkele kameraden op. Ze knutselden excentrieke fietsen in elkaar en de groep was geboren. Het jaar nadien sloten Henri Troquet,  Robert Straetemans, J. Slangen en Ray Moldave aan.
De voorbije jaren waren de Charlie’s zowel in binnen- als buitenland van de partij. Zo waren ze te zien in stoeten in Düsseldorf, Keulen, Abbéville, St-Etienne, Amsterdam en Den Haag. Momenteel telt de groep 25 leden, waaronder ook een aantal vrouwen.
“Half Tongeren heeft ooit deel uit gemaakt van Charlie en zijn fietsende clowns. Gemiddeld doen we jaarlijks 6 carnavalstoeten. Met onze Mini Charlie’s is de toekomst verzekerd”, weet voorzitter Guy Troquet.