Tongeren vandaag

Nieuws

Seizoensstart FC Heur-Tongeren

Namiddag is bij Sportoase in Mal het nieuwe seizoen van FC Heur-Tongeren van start gegaan. Dat gebeurde met de laatste oefenpartij, tegen FC Alken.
Voorafgaand was er een kort event:

- Voorzitter Steven Van Geeteruyen zorgde voor de verwelkoming: "We zijn gestart met een nieuw elan en een nieuw bestuur. We gaan voor een nauwere samenwerking tussen de eerste ploeg en onze jeugd". Hij stelde ook de nieuwe hoofdsponsor voor: Soprema, expert in bitumineuze, synthetische, vloeibare waterdichting en isolatie komt zich vestigen op Tongeren-Oost.

Het logo prijkt vooraan op de nieuwe truitjes van de ploeg die geshowd werden door 2 spelers.

Daarnaast werd ook de nieuwe mascotte voorgesteld: 'Charly de mammoet'.

- Sportschepen Patrick Jans: "Ik heb ervaren dat er enorm veel begeestering heerst in de Tongerse sportclubs. Mede dankzij de inspanning van de vele vrijwilligers. Ons ze stad telt 90 sportclubs, waarvan 58 in competitie. Ze zijn samen goed voor 8 à 9.000 Tongerse sporters, tel daar de vrijwilligers bij en dan kom je uit op 1 Tongenaar op de 2 die betrokken is bij een sportclub. Het budget van de stad gaat niet enkel naar de eerste ploegen (fanionteams) die de eerste stad op sportief vlak uitdragen, maar ook naar de jeugdwerking. Mits goed gestructureerd is dit de belangrijkste pijler voor ons. Het gaat erom jong talent te begeleiden op een zo goed mogelijke manier in een piramidale structuur. Maar ook een samenwerking tussen verschillende clubs is essentieel i.p.v. de middelen te versnipperen". De schepen was ook vol lof over Soprema: "Een bedrijf in volle opbouw dat zich integreert in de samenleving, is uniek".


De marketing-manager van Soprema mocht de aftrap geven van het oefenduel
Het bedrijf Soprema is trouwens nog op zoek naar tientallen werknemers!


Tongenaar vlucht voor politie

Gisterenavond is een 52-jarige Tongenaar op de vlucht geslagen voor een politiecontrole. Hij werd in zijn VW Golf GTI achtervolgd. In Alt-Hoeselt werd hij klemgereden. Tijdens zijn arrestatie verwonde hij een Tongerse agente.
De man werd opgepakt

Les enfants du paradis in Pliniuspark

In het Pliniuspark wordt vanavond 'Les Enfants du Paradis' opgevoerd, een voorstelling gebaseerd op het gelijknamige filmscenario van Jacques Prévert uit 1945.

Het verhaal gaat over een diepe, maar onmogelijke liefde van de mimespeler Baptiste voor het meisje Garance. Een droeve liefdesgeschiedenis die zich afspeelt tegen het levendige decor van het Parijse theaterdistrict. Compagnie Marius zet het scenario naar zijn hand, met oog voor wat er tussen de lijnen geschreven staat, met oog voor humor en tragiek.

Gepresenteerd in een gloednieuwe vertaling, door een crême van een cast Waas Gramser, Kris Van Trier, Koen Van Impe, Frank Dierens, Clara Cleymans, Lisah Adeaga, Bert Haelvoet, Roy Aernouts.

Als u van vrolijke slapstick en pijnlijke tragiek houdt, is deze intieme studie in liefde een uitbundig statement. Verwacht u aan veelzeggende dialogen en woordeloze acts. Compagnie Marius zou Compagnie Marius niet zijn als ze het lekkerste tot aan het einde bewaren. U begeeft zich na de voorstelling naar een smakelijke bar met hapjes aan zelfbediengsprijzen en een fijne à la carte drankkeuze.

Locatie: Pliniuspark

€10 aan de kassa op locatie

Er zijn nog tickets beschikbaar voor de voorstellingen van zaterdag en zondag

Flashmob aan Ambiorix

Om 17u was er een flashmob aan Ambiorix. In kader van het cultuurfestival MoMeNT doken 30 jongeren van 'Let's go urban' plots op uit het niets om een aantal dansjes op te voeren.

Het gezelschap had veel bekijks

Dorpsdag in Koninksem

In Koninksem staat vandaag de jaarlijkse 'Dorpsdag' geprogrammeerd.
De rommelmarkt/garageverkoop heeft ook hier te lijden onder het wisselvallige weer. Voor de brunch en de barbecue is er ook nu veel interesse: 152 's middags en 50 's avonds.
De mannen van 'Keunsem Vrugger' hebben hun archeologische wandeling officieel gelanceerd: er waren 50 deelnemers voor de première

Namiddag is er een tentoonstelling over de archeologische vondsten van het project 'Op de Heufkens'. Archeologe Annelies De Raymaecker is persoonlijk aanwezig om de vondsten toe te lichten

Eburonentocht TWV

De Tongerse Wandelvrienden organiseren vandaag hun jaarlijkse 'Eburonentocht' met vertrek vanuit Viio (College).
Om 11u waren er al 950 stappers onderweg. Ze kunnen kiezen uit 6 afstanden: van 4 km (in de stad) tot 20 km (Beukenberg - Plinius - De Kevie)

In totaal zijn er meer dan 1.200 deelnemesr ingeschreven

Rommelmarkt Piringen


In het centrum van Piringen wordt vandaag een rommelmarkt gehouden.
Er waren 90 standhouders ingeschreven, maar door het wisselvallige weer is een grote groep niet komen opdagen.

De juffen van kleuterschool 'De Puzzel' verkopen frieten met 'ene lange' en drankblikjes

Nocturne - Orgel4U & Het Portret

Vanavond is er in de Basiliek de nocturne 'Orgel4U & Het Portret'.

Het wordt een feestelijke avond waarbij muziek en fotografie centraal staan. Tal van organisten en muzikanten verlenen hun medewerking.

Een unieke kans om Het portret van de Tongerse fotograaf Bert Daenen in het maanlicht te aanschouwen. De portretten in deze expo vertellen zes verhalen. Sereniteit, eenvoud, stilte zijn de sleutel die de deur naar hun persoonlijk verhaal openen.
Aanvang: 22u
Gratis toegang
Voor meer info kan men terecht op:

https://moment.tongeren.be/nocturne-orgel4u-het-portret

Teseum TIJDsessie #3 - Elke Geraerts

Vanavond zal Elke Geraerts haar kijk geven op TIJD tijdens een lezing in de kloostergang van het Teseum. Ze is daarover stellig: het managen van tijd is iets van de vorige eeuw, toen we werden betaald voor onze tijd. Vandaag worden we betaald voor onze aandacht. Je tijd is immers waardeloos indien je je aandacht niet richt op datgene dat van belang is voor je. Elke geeft praktische tips om weer de regie op onze aandacht te krijgen en stuurt je met inzichten over je brein geïnspireerd naar huis. Haar verhaal vormt niet alleen het perfecte antigif tegen stress en burn-out, maar is ook een eyeopener voor iedereen die wil weten hoe investeren in je mentale kracht kan leiden tot meer productiviteit en geluk. De toehoorders gaan naar huis met een 48-uren durende uitdaging op zak, waarin Elke hen stimuleert om een aantal veerkrachtige tips en tricks meteen toe te passen in de praktijk
Start: 20u
Gratis toegang.

Onwaarschijnlijk waargebeurd - Geert Hautekiet

Vanavond komt Geert Hautekiet onwaarschijnlijk waargebeurde verhalen vertellen in het kasteel van Widooie.

Geert is een geboren storyteller. Gedreven, muzikaal en bijzonder spits in bij momenten hilarische vertellingen. Tijdens MoMeNT brengt hij telkens twee van zijn verhalen. PALM! – je gelooft nooit meer wat je gelooft – en SH!T, een straffe story rond ‘identiteit’.

Start: 19u

Grtais toegang

Zoeken
Sponsors
Het weer
Reclame
AmbiPas
Google