Tongeren vandaag

Nieuws

Introductie Biathlon Eburons Challenge

Deze namiddag werd er voor de deelnemers en geïnteresseerden van de Biathlon Eburons Challenge (zaterdag 21 september), door de organisatie een introductiemoment voorzien.

Peter Ottenburgs gaf uitleg over het parcours, de organisatie, regels en reglementering, de luchtbuksen en de schietstanden. Kortom alles wat u wilde weten om deel te nemen aan deze unieke ervaring: "De deelnemers moeten een parcours van 5,5 km lopen. Onderweg moeten ze tweemaal naar de schietstand op de speelplaats van de SIBBO. Daar moet elk teamlid proberen 5 doelen te raken m.b.v. een luchtdrukkarabijn. Per gemist doel krijgt het team 1 minuut straftijd. Indien de 3 leden alle doelen missen, krijgt het team 5 minuten extra straftijd aangemeten.
Er zijn 15 schietstanden voorzien. De deelnemers moeten liggend schieten. Het is best dat ze wachten tot hun hartslag onder de 100 is gedaald.
De wedstrijd is live te volgen vanop 't Vrijthof.
Er zijn 4 hoofdprijzen die worden verloot onder de winnaars: o.a. een verblijf voor 20 personen in een villa in de Ardennen en een diner in een sterrenrestaurant.

Om 11u45 wordt, op een groot scherm op 't Vrijthof, een rugbywedstrijd uitgegeven van The Old Black.
Vanaf 13u kunnen de deelnemende teams vertrekken: op 't Vrijthof komt een tapijt voor de tijdregistratie.
Vanaf 15u zorgt Eddy Manet voor een uitgebreide BBQ en er is een optreden van 'We Two'.
Er komt een springkasteel en een oplegger met allerlei wapens

Tot nu toe zijn er zowat 50 teams van 3 personen ingeschreven.


Reglement Biathlon Eburons Challenge

1. De Biathlon Eburons Challenge 2019 wordt gelopen op een afgebakend parcours over een afstand van ca. 5.5 km met 2 schietmomenten. Het parcours loopt door een natuurgebied, het is de deelnemers verboden verpakkingen, lege flesjes of elk ander afval achter te laten op het parcours.

2. De minimumleeftijd voor deelnemers aan de wedstrijd is 12 jaar.

3. De schietmomenten vinden plaats in een voor de gelegenheid uitgeruste sporthal, onder begeleiding van FROS Multisport Vlaanderen (www.frosbiatlon.be) met het door de organisator voorziene schietmateriaal. Het gebruik van eigen schietmateriaal is ten strengste verboden! Elk teamlid zal 5 doelen moeten raken per schietmoment. Een gemist doel staat gelijk aan 1 minuut straftijd.

4. Elk team bestaat uit 3 leden die allen het volledige parcours dienen af te leggen om in aanmerking te komen tot klassering. Hun gezamenlijke tijd, vermeerderd met het totale aantal strafminuten opgelopen tijdens de schietmomenten, zal gelden als eindtijd en gebruikt worden voor de bepaling van de eindrangschikking.

5. Rugnummers en tijdsregistratiechips kunnen de avond voor het evenement (vrijdag 20/09) van 17 tot 21 uur en zaterdag 21/09 voor de start vanaf 10 uur worden afgehaald in café Gerechtshof. De wedstrijd start vanaf 13u00.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame