Tongeren vandaag

Nieuws

Jaarboek TSK

In 'de Pline' is vanavond het tweede jaarboek van de Tongerse Schrijverskring voorgesteld.

Deze avond stond tevens vooral in het teken van de herdenking van hun erevoorzitter Jo Gilissen en vond plaats in aanwezigheid van zijn familie en op de verjaardag van Jo.

Voorzitter Tilly Gielen zorgde voor de verwelkoming: "In 1984 werd onder impuls van toenmalig voorzitter Jo Gilissen door de TSK het literaire tijdschrift 'Plinius' opgericht. Dit omwille van het geschiedkundig verleden van onze stad en omwille van Jo's grote liefde voor deze plek. Vorig jaar was de tijd eindelijk rijp om ons tijdschrift uit zijn langdurige winterslaap te halen en, in de vorm van een jaarboek, nieuw leven in te blazen. 35 jaar na het ontstaan stellen we met trots onze tweede editie van 'Plinius' voor met als thema 'MoMeNT'.

Niettegenstaande onze kleine vereniging van 23 leden, zijn we er in geslaagd om dit jaar volledig op eigen krachten een mooi boek van 148 bladzijden neer te zetten. Het eerste gedeelte bevat inzendingen van 11 van onze leden rond het thema “MoMeNT”. In het tweede gedeelte gaat alle aandacht naar Jo".
Het boek is te koop aan 15 euro bij het stadsarchief en in de Standaard.

Cultuurschepen An Christiaens: "De TSK heeft vorig jaar veel indruk gemaakt met de eesrte editei.Ik feliciteer jullie met het resultaat van jullie werk. Vorig jaar verliep de presentatie in mineur door de ziekte van Jo Gilissen. Hij was een minzaam man, een getalenteerd schrijver van meer dan 50 publicaties en boeken. Jo was een geschiedenisman., een monument voor onze cultuur in Tongeren. We zullen Jo nooit vergeten".

Dë Bjètëls mochten 2 liedjes vertolken, ter nagedachtenis van Jo. Ze kozen voor liedjes die Jo graag hoorde: 'De fotoboek van Luc' en 'De Teungerse grond'

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame