Tongeren vandaag

Nieuws

JAC in Tongeren

Limburg telt momenteel 5 JAC’s: in Maasmechelen, Genk, Lommel, Sint-Truiden en Hasselt. Binnenkort opent er ook in Peer (in maart) en Tongeren (in juli) een vestiging van het Jongerenaanbod van het CAW (JAC). Beringen volgt in 2022. In de jongerencentra kunnen jongeren terecht met allerlei vragen en problemen rond relaties, moeilijke gezinssituaties, seks, drugs, pesten, wonen, rechten en plichten, geweld of misbruik.
Waar de Tongerse vestiging wordt geopend, is nog niet duidelijk.

Jongeren kunnen er binnenstappen tijdens de openingsuren of een afspraak maken. Daarnaast verleent het JAC hulp via telefoon, mail en chat.

Nabijheid van hulp
50% van de psychische problemen bij volwassenen ontstaat vóór 14 jaar, 75% vóór 25 jaar. "Met die cijfers in het achterhoofd besef ik eens te meer hoe belangrijk het is dat jongeren een JAC in de buurt hebben," zegt Koen Albregts, coördinator van JAC Limburg. "In 2019 hielp het JAC 1.200 jongeren. De vormingscel gaf 1 .500 jongeren infosessies over weerbaarheid. Via bekendmakingsacties bereikten we tot 10.000 jongeren. Met de opening van 3 nieuwe vestigingen willen we nog meer mensen bereiken."

Investeren in de toekomst
"Investeren in een JAC, is investeren in een toekomst met volwassenen die stevig in hun schoenen staan," zegt Koen Albregts. "Ik ben ontzettend blij dat de lokale besturen van Peer, Tongeren en Beringen zich met woorden en middelen engageren om een JAC in hun stad op te richten. Door banden te smeden met lokale partners kunnen we nog meer dan vroeger inzetten op preventie, vroegdetectie en interventie van psychische problemen bij Limburgse jongeren."


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame