Tongeren vandaag

Nieuws

Jeugdboekenmaand 2021

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Een hele goede reden dus om het lezen te vieren. Onder de noemer 'Lezen is een feest!' zullen over heel Vlaanderen een maand lang boeken, auteurs, illustratoren,… in de kijker gezet worden.

De aftrap voor deze feestelijke maand wordt gegeven op maandag 1 maart met een livestream vanuit het paleis in Antwerpen (initiatief Iedereen leest). Iedereen die wil, kan maandagnamiddag van 13u30 tot 14u30 de show met Kapitein Winokio, Esohe Weyden, Wouter Deprez, Gerda Dendooven en Laura Janssens online volgen.

“Vanuit onze bibliotheek hebben we alle Tongerse scholen alvast opgeroepen om mee te kijken en te feesten die dag – veilig vanuit de school. Daarnaast hebben we een alternatief bibliotheekaanbod uitgewerkt, aangezien ons jaarlijks aanbod aan voorstellingen in de bibliotheek om de gekende reden dit jaar niet mogelijk was. Zo zijn er knutselopdrachten, een ganzenbord, een boekenquiz op tablet, en cadeautjes voor de leerlingen in de vorm van boeken, buttons, stickers, bellenblazers én een grote piñata. Het zal dus allemaal wat anders zijn dan anders, maar niet minder leuk. In totaal zullen 62 klassen uit Tongeren deelnemen aan de Jeugdboekenmaand, zo’n 1.100 leerlingen,” zegt schepen van Cultuur, An Christiaens.

“We verwachten dat heel wat schoolgaande kinderen vanaf 15 maart (moment van versoepeling extra murosactiviteiten in het onderwijs) opnieuw een bezoekje aan de bib kunnen brengen met hun klas. Om dit op een veilige manier te kunnen laten verlopen zijn er aparte openingsuren voor scholen voorzien. De medewerkers van onze bib kijken er alvast naar uit om hen na een lange periode weer veilig en coronaproof te mogen ontvangen,” besluit burgemeester Patrick Dewael.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame