Tongeren vandaag

Nieuws

Jeugdstoet

De 50° Jeugdstoet is zopas binnengekomen op de Grote Markt o.l.v. Jeugdprins Tibo I. Hij had dozen vol snoep, chips en gadgets meegebracht om naar de massa toeschouwers te werpen.
Onder de 20 deelnemende groepen waren er 3 voetbalploegen (Heur-Tongeren, 's Herenelderen en Rutten). Dankzij Jo Claes met zijn ‘Dansende Kerstlichtjes’ konden ook 30 minderbedeelde kinderen mee opstappen. Helaas kon de brandweer niet meer aanwezig zijn met de traditionele ballonnen, want door de brandweerhervorming is er slechts één ladderwagen meer in de kazerne. Tijdens het grabbeles wierpen oud-prinsen en de schepenen broodjes met 1 euro naar de deelnemers van de stoet en de stadsprinsen hadden elk een brood met 5 euro bij.
De burgemeester overhandigde de stadssleutels aan de twee prinsen: “Vanaf nu heb ik niets meer te zeggen, anders ook niet” zei Patrick Dewael.
Op het Stadhuisplein staat een immense tribune opgesteld: daar zullen morgen 300 personen de stoet kunnen volgen nadat ze eerst van een feestmaal hebben genoten.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame