Tongeren vandaag

Nieuws

Jong N-VA heeft nieuwe voorzitter

Jong N-Va Tongeren heeft een nieuwe voorzitter. Na 10 jaar geeft Niels Vandeweyer (28) de fakkel door aan Chelsea Schoubben (24). 

Chelsea is een kleindochter van Jacques Schoubben ( gewezen uitbater van camping Plinius). Ze werkt als maatschappelijk assistent op de kinderafdeling van het Medisch Centrum Sint-Jozef in Sint-Truiden. In 2018 woonde ze een lezing bij van Theo Francken waar ze werd aangesproken door Niels om zich aan te sluiten bij N-VA. Ze werd aangesteld als penningmeester en stond in voor de sociale media. 
Chelsea wil nieuwe jongeren aantrekken en daarnaast wil ze zich inzetten voor de stad en leuke dingen organiseren: "Ik wil het politiek gevoel doorgeven aan jonge mensen", weet  Chelsea die zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024.

Niels is de oprichter van Jong N-VA Tongeren (op 11/11/2011) waarvan hij 10 jaar voorzitter was. Onder zijn bewind werd o.a. De Nacht van Jacht, de Dag van de Jeugd en Plinfest georganiseerd. Niels is ondervoorzitter van Jong N-VA nationaal en hij werkt voor de nationale politiek waar hij de werking van N-VA Limburg coördineert. Niels heeft ambities en wil doorgroeien binnen de partij: "Tongeren heeft,vandaag, buiten de burgemeester, geen parlementsleden meer. Maar het liefst zou ik iets voor mijn eigen stad willen betekenen". Tijdens de gemeenteraad van maart 2022 zal hij Toon Caubergh opvolgen als gemeenteraadslid. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame