Tongeren vandaag

Nieuws

Kasteel Borgerhof in Piringen staat te koop

Architect Alfredo De Gregorio stelt zijn gerenoveerd kasteel Borghof in Piringen te koop. De 69-jarige architect vond een nieuwe uitdaging in het buitenland. 

Het domein staat te koop op de vastgoedwebsite 'luxevastgoed.be'. (Hillewaere Vastgoed Hasselt)


"uniek-kasteel-met-bruikbare-oppervlakte-van-2-855-m-en-een-kasteeldomein-van-55-000-m-in-topstaat-te-piringen". De vraagprijs staat er niet bij. 

Omschrijving

Kasteel Borghof heeft een geschiedenis die teruggaat tot in het begin van de 19de eeuw. Het Kasteel is recent volledig en tot in de puntjes gerestaureerd. In het kasteel bevinden zich een woongedeelte', een wellness en een fitnessruimte. De oorspronkelijke boerderij werd ingericht met kantoren, vergaderzalen en een multifunctionele cafetaria.
Aan de voorkant bevindt zich een groot, volledig gerestaureerd park met unieke eeuwenoude bomen. 
Verder is er een zwembad, verborgen in het groen met een natuurlijke vijver met poolhouse - guesthouse.
Zowel achteraan als aan de zijkant bevinden zich weilanden, met een recent aangelegde hoogstamboomgaard. Aan de zijkanten en aan de achterkant bevinden zich weiden en hoogstamboomgaarden. De restauratie van zowel de gebouwen als de omgeving gebeurde volledig op een ecologisch verantwoorde manier.

HISTORIEK
De exacte bouwdatum van het kasteel is niet te achterhalen omdat hierover geen gegevens bewaard zijn gebleven. Het kasteeldomein
Borghof komt tot stand in de tijd van Napoleon. Ene meneer Julliot uit zijn gevolg heeft het omstreeks 1820 gebouwd. Het is sindsdien altijd in bezit gebleven van dezelfde familie, tot het domein einde 2007 in handen komt van Alfredo De Gregorio, architect, die onmiddellijk een grondige restauratie heeft doorgevoerd. Het kasteel en de bijgebouwen hebben een EPC scre van 74 kwh/m2 per jaar. 

Eerst werden het verwaarloosde park en de hoogstamboomgaard gerestaureerd vervolgens de boerderijgebouwen, waar het architectenbureau in juni 2011 zijn intrek nam. Het kasteel werd ingericht als privéwoonst, met B&B, een fitness en een wellnessgedeelte. In 2017 werd het domein ondergebracht in de vennootschap NV Kasteel Borghof.

De totale oppervlakte van het domein bedraagt 5,5 ha.

In totaal beslaat de bebouwde oppervlakte 2855 m²
Daarnaast zijn er ook nog 146 m² garage, werkhuis en bijgebouw.
Kantoren
- Landschapskantoren, 2 vergaderzalen, café, suite met badkamer.
- Parking (34pl ) 
- Ventilatiesysteem met voorverwarming en voorkoeling.
- Domotica + alarminstallatie

Woongedeelte
- Wellness (regenkamer, sauna, stoombad, whirlpool, voetbad).
- Fitness 
- Gelijkvloerse verdieping: 2 keukens, 2 eetkamers, 2 salons.
- Verdiepingen: 6 suites met badkamer.
- Poolhouse met badkamer.
- Carport voor 4 auto’s met 2 elektrische laadpalen.

Alle ruimtes zijn volledig uitgerust (op maat gemaakte meubelen).
PARK & BOOMGAARD
Het hele domein heeft een oppervlakte van 5,5 ha. Het park is 2,5 ha groot en omvat 3 zones het park, het bos en de vijver.
Het is opgebouwd rond de oude parkstructuur met eeuwenoude bomen, zoals de 170 jaar oude en 35 meter hoge Liriodendron. In het park werden zo’n 100 nieuw grote bomen ingeplant. Het is omzoomd door twee dreven, eentje met aan de ene zijde lindes en aan de andere zijde taxus en een tweede dreef met aan weerszijden thuja’s van 25 meter hoog.

De graszones in terrasvorm zijn uitgerust met anti mollen-net en 3 grasrobots. De vijver is 850 m 2 groot en heeft een ponton, groot terras en een pool-guesthouse met badkamer. Het park is volledig uitgerust met verlichting en met een circuit van waterleidingen met haspels.

De hoogstamboomgaard is 3 ha groot. In 2010 werden 300 hoogstam fruitbomen nieuw aangeplant. De keuze van de fruitbomen is ingegeven door oude Haspengouwse fruitrassen, zoals de “Kers van Piringen die na research in Duitsland werd teruggevonden. Het domein is volledig afgezoomd door meidoornhaag.

KANTOREN
De oppervlakte van de kantoren bedraagt 1.230 m² . Ze zijn opgevat als landschapskantoor met grote open ruimtes.

Afwerking:
- Brute loftstijl die aanknoopt met de boerderijsfeer van weleer. De vroegere tiendeschuur doet dienst als centrale cafetaria en is uitgerust met een industriële grootkeuken.

POLYVALENTE RUIMTE
De polyvalente ruimte is onderdeel van de kantoren en doet onder meer dienst als cafetaria, vergaderruimte en zithoek. Bij deze ruimte hoort ook een professioneel uitgeruste grootkeuken. 

WOONGEDEELTE en B&B
Het woongedeelte en de bed & breakfast bestaan samen uit 7 suites, waarvan er 4 in B&B exploitatie zijn. Ook een volledig uitgeruste fitness hoort bij de B&B. H

WELLNESS
Deze bestaat uit een sauna, een stoomcabine, een whirlpool, een regenkamer, een kleedkamer en een relaxgedeelte. De wellness geeft ook toegang tot de volledig afgesloten rusttuin.
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame