Tongeren vandaag

Nieuws

Kerst in Tongeren

Tijdens de feestmaand december maken we het in Tongeren extra gezellig. Shop en kraak de kluis tijdens het koopweekends van 14 & 15 december en maak kans op extra shopbudget. En geniet van vuurkunst in het weekend van 21 & 22 december. Of koop in december bij de deelnemende handelaars van de eindejaarsactie en maak kans op één van de vele waardevolle prijzen.

An Christiaens, burgemeester wnd.: “December is de gezelligste maand van het jaar. Ik kijk al uit naar de vele initiatieven in onze stad: de koopweekends op 14 en 15 december en op 21 en 22 december, de koopzondagen op 1-15 en 22 december, de eindejaarsactie op de donderdagmarkt, de komst van het Vredeslicht, ‘Wat is het waard’ in de Eburonenhal – waarbij bezoekers van de antiekmarkt gratis hun objecten kunnen laten schatten door experts - en uiteraard onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in open lucht op zondag 5 januari. Alle Tongenaren zijn van harte welkom om samen met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar!”

“Tijdens de weekends van 14 en 15 december en 21 en 22 december maken we het in Tongeren extra gezellig. Geniet van de vele sfeervolle acts, luister naar het gezang van de kerstkoren en ga op de foto met de kerstman en zijn elfjes, maar geniet vooral van de gezelligheid. Op zaterdag 21 december kunt u vuurkunstacts op verschillende locaties bewonderen. Op zondag voorzien we één grote installatie op de Grote Markt. Diverse patronen en vormen komen al brandend tot leven en staan borg voor een bijzonder sfeervolle ervaring. Het is u zeker niet ontgaan, de gezellige en feeërieke kerstverlichting en –versiering in het centrum maken de Ambiorixstad nog mooier en aangenamer om te winkelen. Dit jaar sieren nog meer bomen en lichtjes het centrum. Terwijl u de kerstgeschenken uitkiest, maken wij het gezellig in de straten. Op zaterdag 21 december komt het Vredeslicht naar Tongeren. De feeërieke optocht start om 18.30 uur vanaf Moerenpoort gevolgd door een nocturne in de basiliek. Op zondag 22 december geniet u van muzikale optredens in de basiliek,” aldus Marc Hoogmartens, schepen van Economie.

Overzicht activiteiten

Eindejaarsactie donderdagmarkt – 5/12- 12/12 en 19/12

Koop op de donderdagmarkt en ontvang een deelnemersformulier. Vul het in en deponeer in het in de urne aan Ambiorix. De 5 trolleys, gevuld met marktwaren t.w.v. 175 euro worden stipt om 12 uur verloot. De winnaars moeten aanwezig zijn bij de trekking.

‘Wat is het waard’ op antiekmarkt - 8/12

Bezoekers van de antiekmarkt kunnen gratis hun objecten laten schatten door één van de zes experts in de Eburonenhal op zondag 8 december van 9 tot 13 uur. Inschrijven is niet nodig.

Eindejaarsactie Verenigde Handelaars Tongeren – 1/12 t.e.m. 31/12

Koop in december bij de deelnemende Tongerse handelaars en maak kans op citytrips, mooie cadeaus, cadeaubonnen,…

Koopweekend 14 & 15 december

Shop, kraak de kluis en maak kans op extra shopbudget. Shop tijdens het weekend van 14 & 15 december in Tongeren en hou de kassabonnetjes bij. Per kassabon van minimum 10 euro kunt u deelnemen aan de actie.Geniet van de sfeervolle acts, het gezang van kerstkoren en ga op de foto met de kerstman en zijn elfjes.

Data: zaterdag 14 december van 14 tot 18 uur en zondag 15 december van 13.30 tot 17.30 uur op de Grote Markt.

Koopweekend 21 & 22 december

Vuurkunst (een stijlvolle expressie, die geschilderd wordt door vuur). Op zaterdag 21 december kunt u de vuurkunst bewonderen op het Hospitaalplein en de Veemarkt. Op zondag wordt er één grote installatie voorzien op de Grote Markt. Sfeervolle acts, kerstmuziek en een bezoek van de kerstman en zijn elfjes.

Vredeslicht komt naar Tongeren – 21/12 en 22/12

Elk jaar wordt in december een waakvlam, het Vredeslicht ontstoken in Bethlehem. Dit Vredeslicht wordt in een lantaarn van hand tot hand doorgegeven. Mensen vermenigvuldigen dit vlammetje van kaars tot kaars en van kandelaar tot kandelaar. Zo ontstaat er in de donkerste dagen van het jaar een krachtige boodschap van verbondenheid, vrede en solidariteit in Tongeren. Muzikale optredens in de basiliek.

Zaterdag 21 december – Fakkeltocht vanaf Moerenpoort om 18.30 uur

Optocht met kaarsjes van de Leopoldwal, via de Maastrichterstraat, richting de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Nocturne in de basiliek tot 22 uur. Breng eventueel een lantaarn of windlicht mee om het licht verder te verspreiden in uw buurt, instelling of organisatie. Harmonie ‘Ons Verlangen’ uit Beverst sluit de avond af. Een organisatie van de kerststal van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek.

Nieuwjaarsreceptie – zondag 5 januari van 11 tot 13 uur – Grote Markt

Alle Tongenaren zijn welkom om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar samen met stadsgenoten, de burgemeester, de schepenen en de leden van de gemeenteraad.

Koopzondag 5 januarivan 13 tot 17 uur

De winkels in het centrum zijn open, kom soldenshoppen!

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag