Tongeren vandaag

Nieuws

Kerstzoektocht voor het hele gezin

Verrassende kerstzoektocht voor het hele gezin

Vanaf zaterdag 19 december t.e.m. zondag 3 januari 2021 kunnen families (coronaproof) deelnemen aan een kerstzoektocht in de Tongerse binnenstad. Wie kan aantonen dat hij een echte kerstexpert is en de oplossing kan vinden, maakt kans op een rijkelijk gevulde Tongerenbox.

Download het plannetje en het invulformulier voor de kerstzoektocht via www.toerismetongeren.be en start je wandeling aan het Hospitaalplein. Houd je smartphone in de aanslag en ga bubbelgewijs op zoek naar de magische QR-codes die op verschillende locaties in de Tongerse binnenstad op enkele ramen pronken. Wanneer je de QR-codes scant komen tal van betoverende kerstfiguren, geanimeerd door theatergezelschap Ozzy, tot leven. Zo vertelt een kerstelfje, een rendierverzorgster of zelfs de kerstman himself leuke verhalen en weetjes over Kerstmis. In elk verhaal zit een letter verborgen. Heb je alle antwoorden gevonden? Dan kom je tot een codewoord. Wie het codewoord voor 5 januari 2021 inzendt naar info@toerismetongeren.be , maakt kans op een supertoffe Tongerenbox.

Burgemeester, Patrick Dewael: “Ondanks dat Corona toch welvoor een ‘ander’ en bijzonder eindejaarzorgt, willen we jong en oud stimuleren om tijdens de kerstperiode – weliswaar in zijn of haar eigen bubbel – naar buiten te trekken en van onze sfeervolle stad te genieten. Dankzij de bijkomende winterbebloeming en sfeervolle kerstversiering krijgt de gezelligheid in Tongeren een extra laagje warmte. Bovendien houden we het veilig: we kozen bewust voor een goede spreiding van de locaties. We rekenen uiteraard ook op de naleving van de zes gouden regels door de bezoekers.”

Wanneer?
Van 19 december 2020 tot en met 3 januari 2021
Waar?
Centrum Tongeren
Start?
Hospitaalplein
Voor wie?
Bubbels met kinderen vanaf 10 jaar
Afstand?
2,3 km

De kerstvakantie is niet voor niets 'the most wonderful time of the year'.

Je brengt dan veel tijd door met de mensen die je het liefste ziet. Het kerstdiner is ongetwijfeld één van de hoogtepunten. Maar wat denk je ervan om met je familie deel te nemen aan een verrassende en sfeervolle kerstzoektocht?

Trek je warme jas aan, houd je smartphone in de aanslag en ga op zoek naar leuke verhalen en weetjes over Kerstmis. Scan de QR-code, kijk en luister!

Laat je verrassen door de magische sfeer in de binnenstad en los intussen de vragen op. Heb je alle antwoorden gevonden? Dan kun je beginnen puzzelen...

Download het deelnemingsformulier voor je aan je tocht begint. Je wandeling start aan het Hospitaalplein (toerisme Tongeren).

Als je de oplossing gevonden hebt, kun je het codewoord voor 5 januari 2021 inzenden via info@toerismetongeren.be en wie weet ligt er voor jouw familie een supertoffe 'Tongerenbox" onder de kerstboom!

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame