Tongeren vandaag

Nieuws

Kiwanis verzorgt 'helden van de zorg'

Zonet hebben de voorzitter van Kiwanis Tongeren (Alain Vaes) en Kiwanis Tongeren - Bilzen Amicitia (Elvire Colla) 200 pakketjes met verzorgingsproducten (lippenbalsem, handcrème en douchegel) overhandigd aan de afdelingen van az Vesalius waar patiënten met corona verzorgd worden.

Het voorstel komt van hoofdverpleegkundige Ellen Stoffels, echtgenote van Dr. Frank Verduyckt.

De corona-pandemie heeft het dragen van bescherming noodzakelijk gemaakt.

Het gedwongen gebruik van mondmaskers en ontsmettingsproducten ingevolge de COVID-19 pandemie veroorzaakt bij de verzorgenden echter een zeer droge, ruwe en aangetaste huid. Als dank voor de onschatbare en tomeloze inzet van de zorgverleners van AZ VESALIUS besloten de heren van KIWANIS TONGEREN AMBIORIX en de dames van KIWANIS TONGEREN – BILZEN AMICITIA de handen in elkaar te slaan, zij het figuurlijk in deze coronatijden, om de verzorgenden een pakket verzorgingsproducten voor de behandeling van deze zeer droge en ruwe huid te bezorgen.


Apotheker Peter BEIRINCKX schakelde samen met dokter Roland JACOBS de nodige contacten in om kwalitatief hoogstaande producten, waarin oliën en voedende bestanddelen zijn verwerkt, te laten produceren. Het resultaat van deze tussenkomst is een voedende lichaamsbalsem die de droge en ruwe huid hydrateert, voedt en beschermt, zodat de huid ook terug soepel wordt.

Een aantal helpende handen van genoemde clubs zorgden ervoor dat 200 pakketten met deze producten werden klaargemaakt en verpakt. De aangepaste bordjes, die ter beschikking werden gesteld door de firma imPACKED INTERNATIONAL uit Borgloon en als soliede basis konden worden gebruikt, gaven de geschenkverpakkingen het nodige allure.

KIWANIS TONGEREN AMBIORIX en KIWANIS TONGEREN – BILZEN AMICITIA wensen te benadrukken dat zij niet alleen voor de zorgverleners van AZ VESALIUS grote waardering hebben, maar dat ze ook de inzet van andere helden, zoals de artsen, de apothekers, het personeel actief in de voedingssector, de thuisverpleegkundigen, de verzorgenden in de rustoorden, de pakjesdiensten, de herstellers van allerhande problemen en dergelijke, enorm appreciëren.

Guy Hermans en Roland Jacobs

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame