Tongeren vandaag

Nieuws

Kleuter tweedaagse

Maandag 10 en dinsdag 11 juni organiseert de jeugddienst de kleuter tweedaagse. Deze speeldagen bieden een alternatief voor de jaarlijkse schoolreis.

Patrick Dewael, burgemeester: “Met het einde van het schooljaar in zicht breekt ook weer de tijd van schoolreizen en sportdagen aan. Er is een groot aanbod waaruit scholen kunnen kiezen. De inkomprijzen en vervoersonkosten zijn de laatste jaren alleen maar gestegen. De bijkomende kosten verhogen de schoolfactuur stijgen waardoor scholen op zoek gaan naar alternatieven.”

An Christiaens, schepen van Jeugd: “Al voor de 5de keer organiseert onze jeugddienst deze speeldagen. Hierbij beleven de kleuters een plezante dag in eigen stad. Plinius is een ideale locatie om voluit te genieten van alle mogelijkheden die het park en de Mulkenhal bieden.”

De Tongerse kleuterscholen hebben vooraf aangegeven op welke dag zij komen en met hoeveel klasjes. De startactiviteit van elke klas is toegewezen. Daarna kiezen ze zelf welke van de andere activiteiten ze willen doen en in welke volgorde. Dit zorgt ervoor dat elk klasje in haar eigen tempo kan rondgaan. In totaal zullen zo’n 1.000 kleuters naar de Mulkenhal afzakken.

Tijdens de speeldagen kan de jeugddienst rekenen op de hulp van de leerlingen van de VIIO, SIBBO en het Atheneum Tungrorum, vrijwilligers van de Schakelaar, de sportdienst en het Kinderparadijs. Zonder hen zou het onmogelijk zijn om dit te organiseren. ”

Praktisch:

Wanneer: Maandag 10 en dinsdag 11 juni
Tijdstip: van 10u00 tot 14u00.
Waar: Mulkenhal, Plinius
Wat: 27 activiteiten met o.a. vertellers, knutselactiviteiten, schminken, bouwstenen, eendjesvissen, een bewegingsparcours, een kapsalon, een muziekworkshop, een ballonnenplooier, een goochelshow, stokpaardjes en een draaimolen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame