Tongeren vandaag

Nieuws

Kleuters VBS Jeugdland Lauw starten hype

De oudervereniging van basisschool Jeugdland Lauw heeft – met de steun en medewerking van de juffen – een bijzonder project uitgewerkt met de toepasselijke naam 'KUKELEKUKUUU' .

"Vroeger kende in een dorp iedereen iedereen. Tegenwoordig mag je al blij zijn als dorpsgenoten elkaar een blik gunnen. Dit gegeven in het achterhoofd houdend en de opportuniteit basisschool Jeugdland Lauw meer naambekendheid te bezorgen - met 18 kleuters en 41 leerlingen is basisschool Jeugdland Lauw één van de kleinere scholen in Limburg - heeft de oudervereniging ertoe aangezet actie te ondernemen", wist Bart Uyttersprot (oudercomité).

Een goedendag zeggen kost geen geld. De kleuters, leerlingen en juffen van basisschool Jeugdland Lauw doen het iedere dag op een ludieke manier.
Elke dag wordt er iemand in de kijker gezet op de Facebook-pagina van de school. De kleuter of leerling (of juf) van de dag mag dan een eigen ten berde brengen van de slagzin ‘Kukelekukuuu… goedemorgen Lauw!’.
Vandaag is Finn aan de beurt.

Vorige week maandag zijn ze met het project gestart. De filmpjes werden in tussentijd reeds duizenden keren bekeken. Om het project compleet te maken hebben ze er een uitdaging aan gekoppeld. Telkens wanneer er een vooropgesteld aantal likes wordt bereikt, zorgen de oudervereniging en het lerarenteam voor een heuse verrassing.

De eerste 350 likes leveren vanochtend een verrassingsontbijt op voor ouders, kleuters en leerlingen aan de schoolpoort

De initiatiefnemers willen een warme oproep lanceren naar de andere Limburgse scholen toe om dezelfde 'goedemorgen- boodschap' de wijde wereld in te sturen en zo aan de basis te liggen van een nieuwe hype.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame