Tongeren vandaag

Nieuws

Krokuskriebels in GRM

Ook dit jaar neemt het Gallo-Romeins Museum deel aan Krokuskriebels, een initiatief van de Gezinsbond. In deze editie is er extra aandacht voor tieners tussen 10 en 14 jaar. Voor hen ontwikkelde het Gallo-Romeins Museum ‘Klik en match!’: een uitdagende zoektocht, binnen én buiten de museummuren. Jongere kinderen genieten van ‘Luister en speur!’, in de permanente tentoonstelling.

Klik en match! - voor tieners van 10 tot 14 jaar

De zoektocht start in de permanente tentoonstelling. Samen met hun ouders verkennen de tieners de museumcollectie. Ze maken een reis door de tijd, van neanderthaler tot Gallo-Romein. Op hun tocht zoeken ze twaalf voorwerpen. Ze maken er telkens een foto van met hun smartphone (of die van hun ouders).
Daarna verplaatst de actie zich naar buiten. Met een stadsplan en de foto’s bij de hand exploreren de families het Tongerse stadscentrum. Ze moeten achterhalen waar de twaalf hedendaagse voorwerpen zijn die matchen met de objecten uit het verre verleden. In welke winkeletalages vinden ze de hedendaagse tegenhangers van de collectiestukken?

Luister en speur! - voor kinderen van 5 tot 9 jaar

Deze tocht loopt door de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’. De kinderen en hun ouders pikken een audioapparaat op. Archeoloog ‘Bob de Graver’ gidst hen langs de hoogtepunten van de collectie. Als echte detectives lossen de kinderen de vragen op die Bob hen tijdens de speurtocht stelt. Als alles goed gaat, kraken ze de code en vinden ze de ‘Box van Bob’. Ieder kind ontvangt een speurdersdiploma.

Burgemeester Patrick Dewael: “Musea zijn in deze coronatijden gegeerde plekken voor een veilige en bovenal fijne gezinsuitstap. Wie Tongeren zegt, zegt Gallo-Romeins Museum. Dankzij jarenlang volgehouden inspanningen heeft het museum een kindvriendelijk imago opgebouwd. Elke vakantie opnieuw is er een kwaliteitsvol programma voor families.”

Schepen van Cultuur An Christiaens: “Tieners zijn een moeilijke doelgroep om mee te krijgen naar een museum. Dit leuke en uitdagende spel is hen op het lijf geschreven. Zo hoopt het Gallo-Romeins Museum hen toch te bereiken, samen met hun ouders.”

Wanneer: van za 13/2 t.e.m. zo 21/2, doorlopend van 10 tot 18 uur. Het museum is gesloten op maandag 15/2. De activiteiten zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum kan enkel
na reservatie. Bezoekers kiezen hun tijdslot via de website of nemen telefonisch contact op 012/ 67 03 30.


Meer info: www.galloromeinsmuseum.be

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame