Tongeren vandaag

Nieuws

Kunstpiepen in juli

Kunstpiepen, fiets- en wandelroute in Tongeren en omgeving

Van 1juli tot 31 juli tonen Tongerse kunstenaars hun kunstwerken op 30 locaties: bij hun thuis in de voortuin, aan het raam of op de oprit.
Via 3 fietsroutes en 1 wandelroute kan je deze werken onderweg bewonderen.

Op de dienst Toerisme en in de galerie Global Art (Maastrichterstraat 40) kan je het routeplan met de lijst van de deelnemers afhalen. Je ka het routeplan en de lijst ook downloaden via de facebookgroep Kunstpiepen en via de link van de dienst Toerisme www.toerismetongeren.be/kunstpiepen .
Speciaal voor dit evenement werden QR-codes aangemaakt ,actief vanaf 1 juli, door de Dienst Toerisme Tongeren zodat je via je fiets-gps of je mobiele telefoon gratis de route kan volgen. Bij de fietsroutes werd er geprobeerd zoveel mogelijk fietsknooppunten te volgen.

Meer info kunstpiepen@telenet.be en https://www.toerismetongeren.be/kunstpiepen

https://www.facebook.com/groups/kunstpiepen

Marijke Moermans en Marijke Cloes zijn de bezielers van Kunstpiepen,

Marijke Moermans: "Ik ben nogal creatief. Ik teken, schilder en modelleer keramiek. Als onrustige bij die ik ben, borrelt er wel altijd een plan. Dit plan is er eentje voor de creatieve Tongenaren. Zowel voor de grote als voor de kleine. Waar vind je deze personen? O.a. in de Pentagoon academie. Daar volg ik strip- en illustratietekenen bij Wim Swerts samen met Marijke Cloes.Ik nam haar mee op speurtocht naar de kunspotters te Zonhoven en na een gesprek met tekenaar Alex Gybels en keramiste Frieda Geybels waren we overtuigd. Dit gingen we ook inrichten te Tongeren.

Marijke Cloes: Voorzitter en stichter van de kunstgroep Global Art vzw in Tongeren, met een galerie in de Maastrichterstraat 40 in Tongeren, waar we maandelijks wisselende expo's inrichten. Ere-voorzitter van de Tongerse Kunstkring TKK vzw.
Samen met Marijke Moermans hoop ik dat er veel kunstenaars, zowel professionele als amateurs zich inschrijven om zo te zorgen voor een mooie kunstroute vol afwisseling in diverse kunstdisciplines.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag