Tongeren vandaag

Nieuws

Kwaliteitscharter voor antiekmarkt

Namiddag werd het kwaliteitscharter voor de antiek- en brocantemarkt ondertekend. Dat werd opgesteld door de stad i.s.m. de stuurgroep van standhouders. 

Om de antiekmarkt een boost te geven heeft de stad samen met de stuurgroep (12 ambassadeurs) een actieplan uitgewerkt. Eén daarvan is een kwaliteitscharter dat de inzet van de standhouders voor kwaliteit en professionaliteit benadrukt : “Dit is engagement dat er gekomen is door en voor de standhouders”, legt economieschepen Krijn Henrotte (Tongeren.nu) uit. “Ze leggen zichzelf een achttal verplichtingen op:

Zo mogen er enkel authentieke spullen aangeboden worden, geen nieuwe of namaak. Daarnaast moet er een eerlijke prijs worden gevraagd en staan klantgerichtheid en ethisch gedrag voorop”

.Een ander actiepunt is ‘Wayfinding’: Een ingreep om het parcours van de antiekmarkt te herkennen op dagen dat er geen antiekmarkt is. Hiervoor werden dertig vlaggen opgehangen op het wandelpad van de Leopoldwal. “Voorwerpen op de antiekmarkt werden gefotografeerd en vervolgens werd er artificiële intelligentie op losgelaten”, verduidelijkt de schepen. Daarnaast heeft de antiekmarkt nu ook een eigen logo: een omgekeerde ‘A’.

“De metalen fietsbeugels werden gepimpt met het logo en een foto van antieke schilderijkaders.
In een volgende fase gaan we ook de elektriciteitsmasten op het parcours een kleedje geven. Later volgen er infozuilen, al dan niet digitaal en voorzien met een QR-code. We willen de zone van de antiekmarkt aanduiden, maar niet op een schreeuwerige manier”, aldus de schepen.

Er is animatie voorzien

Zondag trekt deze Nederlander over het parcours

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame