Tongeren vandaag

Nieuws

Lambertine uit Sluizen is 100!

100-jarige Lambertine Bellefontaine uit Sluizen gevierd in rusthuis De Ark van Noé (Spouwen).

Lambertine is geboren op 30 mei 1919. Ze groeide op te Sluizen in een boerengezin van drie kinderen. Lambertine liep school in Sluizen en in Glons. Tot aan haar huwelijk werkte ze op de boerderij.
In 1948 trouwde ze met Hubert Boosten uit Mal. Hij werkte als schrijnwerker in het Luikse Herstal. Lambertine bleef haar hele leven huisvrouw. Ze leidde een rustig leven. Haar bekommernis ging altijd uit naar het huishouden en het helpen van de kinderen en de kleinkinderen. Haar hobby was tuinieren in de moestuin.

Ze heeft 1 zoon, 3 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Lambertine had twee donkere periodes in haar leven: het overlijden van een kleinzoontje in 1988 en het overlijden van haar echtgenoot in 1994. Zij bleef nog enkele jaren alleen wonen in haar huis in Sluizen.

Op oudere leeftijd woonde ze tien jaar bij haar kinderen, Jozef en Colette Boosten-Vonken. Vanaf haar 94 jaar verhuisde ze naar rusthuis De Ark van Noé in Spouwen. Daar geniet ze al meer dan vijf jaar van de beste zorgen en de genegenheid van het personeel.

De kinderen hebben op 31 mei 2019 een receptie gegeven voor de genodigden, de bewoners, hun aanwezige familieleden, de directie en het personeel. Lambertine mocht haar favoriete diner kiezen voor alle bewoners. Namiddag werd er een drankje en taart aangeboden.

Bijdrage: David Boosten

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame