Tongeren vandaag

Nieuws

Leaderproject: Ontdek Nerem

De Landelijke Gilden Vreren, Nerem en Diets-Heur, het innovatiesteunpunt en de inwoners van Nerem stelden deze middag met fierheid een nieuwe wandeling voor.
Ze nemen u mee op pad in het dorp naar alledaagse, eigentijdse en historische gebeurtenissen: de omgeving, de monumenten, het erfgoed, economische activiteiten, trage wegen en familiale gebeurtenissen.
Het parcours van 4,6 km brengt u langs de mooiste plekjes. Speciaal: op het plein werd een stevige infobus gemonteerd, waarin je een folder vindt met alle informatie.

Er werd ook een houten zitbank onthuld.

foto's: JeDo en Nico François

‘Ontdek het dorp’ is een Leaderproject dat wordt uitgevoerd in Haspengouw-Voeren en Kempen-Maasland. Landelijke Gilden en Innovatiesteunpunt brengen voor dit project dorpsbewoners samen om een wandeling in hun eigen dorp uit te werken.

Patrick Dewael, burgemeester: “Na een geslaagde editie van‘dorpen in het kwadraat’ in Neerrepen,ongeveer een jaar geleden,koos Landelijke Gilden opnieuw voor Tongeren voor hun nieuwste initiatief ‘Ontdek het dorp’. Landelijke Gilden is een vereniging van mensen met een warm hart voor het platteland. Samen met enkele bewoners van Nerem werd een prachtige wandelroute uitgestippeld waarin de bestaande dorpslussen zo maximaal mogelijk in mekaar overvloeien en waarbij wandelaars kennismaken met de meest markante plekjes van het dorp. Het dorp heeft heel wat te tonen, denk maar aan de neo-Romaanse Sint-Servatiuskerk, het kasteel Rosmeulen, de chocoladefabriek of de dubbelmolen, stuk voor stuk erfgoedparels.”

“De dorpsbewoners nemen je mee op pad in het dorp waar ze bijzonder trots op zijn. Alledaagse, eigentijdse en historische gebeurtenissen waren de basis voor de boeiende verhaallijn. De omgeving, de monumenten, het erfgoed,economische activiteiten, trage wegen en familiale gebeurtenissen komen allemaal aan bod. Kortom, alles wat kan boeien is opgenomen in woord en beeld”, aldus An Christiaens, schepen van Toerisme.

Patrick Jans, schepen van Milieu: “We hebben er voor gekozen om de route niet te bewegwijzeren. Naast de klassieke brochure werd er ook een app ontwikkeld met een wandelkaart en begeleidende verhalen. Zo kan de inhoud mee evolueren met het dorp.”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame