Tongeren vandaag

Nieuws

LED-verlichting voor Tongerse voetbalvelden

De stad gaat investeren in nieuwe LED-verlichting voor de hoofdvelden van Unico Tongeren en KVVV ‘s Herenelderen. Hierdoor kunnen beide clubs vanaf nu ook avondwedstrijden organiseren op hun hoofdterrein.

Schepen van Sport, Patrick Jans zegt: "Door de clubs de mogelijkheid te bieden om te kiezen voor avondwedstrijden, kan er meer beleving in het Tongerse voetbal ontstaan. Deze clubs kunnen voortaan hun wedstrijden plannen op momenten die voor hen het meest geschikt lijken. LED-verlichting heeft bovendien veel voordelen. In tegenstelling tot conventionele verlichting, die tijd nodig heeft om op te warmen en stroompieken veroorzaakt, kan LED-verlichting direct op volle sterkte worden gebruikt. Na het uitschakelen kan het ook moeiteloos weer worden ingeschakeld. De verlichting kan ook op verschillende lichtsterktes worden gebruikt."

Door te kiezen voor LED-verlichting kan er aanzienlijk worden bespaard op de kosten. Burgemeester Patrick Dewael zegt: "Dit is niet alleen een investering vanuit ecologisch oogpunt, maar zal ook de clubkas ten goede komen. Dergelijke verlichting betekent al snel een besparing van 30 à 40% op elektriciteitskosten. Bovendien hebben deze lampen een langere levensduur en zijn ze bijna onderhoudsvrij."

Het doel is om de nieuwe verlichting op beide locaties te realiseren vóór de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame