Tongeren vandaag

Nieuws

Leer je buren kennen via Hoplr

De stad Tongeren lanceert in samenwerking met de Eerstelijnszone ZOLim (Zuid-Oost Limburg) het buurtnetwerk Hoplr voor al haar inwoners. Zo willen we het buurtgevoel versterken en de impact van de coronacrisis helpen counteren.

Patrick Dewael: “Sociale media verbindt je met vrienden en familie over de hele wereld. Maar buren kennen elkaar steeds minder. Tijdens de coronacrisis namen buurtcontacten toe en dat willen we blijven stimuleren. Daarom gaan we in zee met Hoplr, een digitaal platform dat inwoners van een buurt met elkaar in contact wil brengen. Zo leer je je buren beter kennen, kan je spullen uitwisselen, hulp vragen bij een klusje of de activiteiten van je vereniging bekendmaken.”

“Het platform van Hoplr bestaat uit een overzicht met berichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van geregistreerde buren. Momenteel worden de uitnodigingen om aan te sluiten bij Hoplr huis-aan-huis bij elke Tongenaar bedeeld. De brief bevat een unieke code die je toegang geeft tot het buurtnetwerk. De app en website zijn gratis en reclamevrij,” Jos Schouterden, schepen van Sociale Zaken.

Heb je vragen over Hoplr of heb je interesse om aan te sluiten? Dan ben je welkom op onze infosessies op woensdag 29 september om 16 of 19 uur in cc de VELINX,
Je schrijft online in via www.tongeren.be/hoplr. Kun je er niet bij zijn? Dan helpen de vrijwilligers van De Piepel (012 24 24 30) en het Huis van het Kind (012 49 04 00) je graag verder.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame