Tongeren vandaag

Nieuws

Leesjaar 2020-2021 van start in de bib

Kinderen die graag lezen kunnen binnenkort hun hart weer ophalen, want het nieuwe leesjaar van Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen staat voor de deur!KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Juryleden lezen 8 boeken aangepast aan hun leeftijd. Op het einde van het leesjaar wordt er gestemd op de favorieten en worden de winnaars bekendgemaakt.

Dit zijn de 6 leesgroepen:

  • Groep 1: 4-6 jaar (3de kleuterklas)
  • Groep 2: 6-8 jaar (1ste en 2de leerjaar)
  • Groep 3: 8-10 jaar (3de en 4de leerjaar)
  • Groep 4: 10-12 jaar (5de en 6de leerjaar)
  • Groep 5: 12-14 jaar (1ste en 2de middelbaar)
  • Groep 6: 14-16 jaar (3de en 4de middelbaar)

Cultuurschepen An Christiaens: “De meeste kinderen lezen en beoordelen de boeken individueel (thuis), maar voor het 3de en 4de leerjaar voorzien we ook een begeleide leesgroep. Deze jongens en meisjes komen vier keer samen om telkens twee boeken op een leuke manier te bespreken. Begeleidster Christina bereidt deze bijeenkomsten goed voor en leidt de gesprekken. Belangrijk is dat kinderen zelf hun mening leren vormen. Als jurylid mogen ze elk voor zichzelf bepalen welke boeken ze de mooiste vonden en welke niet.”

Hoe deelnemen?

Op zaterdag 3 oktober gaan de inschrijvingen van start. Tussen 10 en 11 uur kan je je inschrijven en uitleg vragen in de foyer van de Velinx.Maar ook na 3 oktober is er de mogelijkheid tot inschrijving aan de balie van de bibliotheek. Je maakt kennis met de leeslijsten, krijgt een leesdagboek cadeau (zolang de voorraad strekt) en de bib zet je op weg met je eerste boek.

Tegen 26 april 2021 moeten alle boeken gelezen zijn en kan er gestemd worden via de internetjury (registratie op www.kjv.be) of via het stemformulier in de bibliotheek. Deelnemen is gratis.

De begeleide leesgroep (groep 3) komt samen op volgende woensdagen: 2 december, 13 januari, 10 maart en 21 april telkens van 14 tot 15 uur. Opgelet: beperkt aantal deelnemers.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag