Tongeren vandaag

Nieuws

Lezingenreeks voor volwassenen starten opnieuw in de bib

Na een coronaperiode waarin er weinig of geen activiteiten konden plaatsvinden in de bibliotheek, kan je er dit najaar opnieuw terecht. Pik zeker een van de leerrijke en boeiende lezingen mee.

An Christiaens, schepen van cultuur: “Elke dag brengt onze bibliotheek via haar diverse boekencollectie verhalen en informatie tot bij haar bezoekers. Dat doet ze al jaren, alleen is vandaag de dag het overbrengen van betrouwbare kennis en informatie relevanter dan ooit in een samenleving waarin het lijkt alsof informatie overal en direct beschikbaar is met één muisklik. Als bibliotheek willen we naast een leerrijke plek ook een plek voor ontmoeting zijn. Maar ook tijdens die ontmoetingsmomenten blijft de focus liggen op het vertellen van verhalen en het delen van kennis. Dat doen we onder andere door boeiende sprekers uit te nodigen rond uiteenlopende onderwerpen.”

Patrick Dewael, burgemeester: “Met deze lezingenreeks willen we ook bijdragen aan het culturele leven in Tongeren en er een vaste waarde in zijn. Zowel auteurs van fictie als schrijvers van non-fictie komen aan bod en zo trachten we telkens een goede mix te brengen van literatuur en maatschappelijk relevante onderwerpen. In september mocht auteur Jeroen Olyslaegers alvast de spits afbijten met een lezing over zijn meest recente boek ‘Wildevrouw’. Dit najaar staan ook nog thema’s zoals natuur, dementie en privacy in het digitale tijdperk op de agenda.”

Dinsdag 12 oktober (20 u): Lezing Joeri Cortens ‘De natuur in’

Joeri Cortens groeide op in de Kempen en werkte jarenlang als veldmedewerker bij het Departement Biologie van de Universiteit Antwerpen. Sinds 2006 is hij educatief medewerker bij Natuurpunt CVN. In zijn lezing blijft natuur de groene draad maar je krijgt er ook humor, een streepje muziek en een tikkeltje theater bij.

Donderdag 18 november (20 u): Lezing Wannes Deleu ‘Voor ik het vergeet’

Eind 2018 leefde televisiemaker Wannes Deleu een maand bij zijn grootmoeder in woonzorgcentrum Ten Olm. Hij geeft een beklijvende lezing over dementie, maar ook over een kleinzoon en grootmoeder die elkaar terugvinden over de beperkingen van een ziekte heen.

Donderdag 9 december (20 u): Lezing Tim Verheyden ‘Privacy en ik’

Tim Verheyden is reportage-maker bij VRT NWS voor onder meer Pano en Canvas. Hij focust op verhalen over de invloed van technologie op ons als mens en de maatschappij. In 2021 kwam de Pano reportage over ‘Privacy en ik’ tot stand: Tim onderzoekt in welke mate onze privacy onder druk staat. Hij praat erover tijdens zijn lezing en geeft concrete tips om alvast online wat anoniemer te zijn.

Toegang per lezing: 5 euro • Tickets via tongeren.bibliotheek.be/agenda

Wees er snel bij, de plekjes zijn beperkt!

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame