Tongeren vandaag

Nieuws

Lichtjeswandeling zet Rutten In de kijker

Dubbel feest voor Landelijke Gilden Rutten. De afdeling viert haar 125-jarig bestaan en mag zichzelf in 2019 hét Limburgse dorp in de kijker noemen. Nu zaterdag organiseren ze daarom een wonderbaarlijke lichtjestocht door het dorp, waarbij maar liefst 6000 lichtjes de wandelaars begeleiden.

Sinds 2001 zet Landelijke Gilden elk jaar telkens één dorp in elke provincie in de kijker. Met Dorp in de kijker wil Landelijke Gilden het dorp promoten, mensen bij mekaar brengen en de samenwerking tussen verenigingen bevorderen. Het is een uniek gebeuren waarbij dorpsbewoners hun dorpsleven aan de buitenwereld tonen. De leden en bestuursleden van Landelijke Gilde Rutten zijn de motor van deze actie.

Nu zaterdag s iedereen welkom om het beste van Rutten te ontdekken. Die dag organiseert Landelijke Gilde Rutten met de hulp van het Evermaruscomité, kleuterschool Evermaruske, de parochieraad, KVLV Rutten en het Harmonieke een lichtjeswandeling door het dorp. Met 6000 lichtjes langs het parcours wordt het een feeërieke en magische wandeling langs talrijke vierkantshoeves, waarbij je onderweg wordt verrast door een verteller, een vuurspuwer, een fototentoonstelling in de parochiekerk, enzovoort. Tussendoor kan je even uitrusten met een hapje en een drankje. Een unieke beleving voor jong en oud!

Lichtjeswandeling

Vertrek op 21/09/2019 om 20u30

Starten kan op drie verschillende punten: de Ruttermarkt, Grunnestraat en Hagelindeweg in Rutten

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag