Tongeren vandaag

Nieuws

Lokale politie videowall

De politie Tongeren-Herstappe investeert 15.600 euro in een videowall voor het cameranetwerk in Tongeren. De videowall is geïnstalleerd in het commissariaat aan de Blaarstraat 99.

Burgemeester Patrick Dewael: “Vorig jaar werden in het stadspark De Motten 14 camera’s geplaatst, samen met s-Lim. Dit past in het globaal cameraplan van Tongeren. In een latere fase worden er nog extra camera’s geplaatst in het centrum en elders in onze stad. Een aantal oudere camera’s zijn overigens aan vervanging toe. Met de camera’s willen we onder meer kleine criminaliteit, vandalisme en wildplassen beperken. De camera’s verhogen het veiligheidsgevoel en zorgen ervoor dat de daders makkelijker opgespoord kunnen worden. De beelden zijn alleen toegankelijk voor de politie en worden 30 dagen bewaard. Met deze videowall maken we van Tongeren een ‘slimme’ stad.”

“Deze ‘muur’ geeft ons de mogelijk om in één oogopslag alle camera’s in onze stad gelijktijdig te zien. Zo kunnen we zowat heel de binnenstad in de gaten houden en snel ingrijpen. Tegelijk lopen agenten op straat met een bodycam. Zij zijn snel oproepbaar als blijkt dat een interventie van onze ploegen noodzakelijk is. Dit verhoogt meteen het veiligheidsgevoel op straat,” aldus korpschef Geert Luypaert.

De videowall, bestaande uit 4 schermen van 55 inch, is een realisatie van de firma Tein Technology -en heeft een prijskaartje van 15.600 euro.

foto: MM Content

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame