Tongeren vandaag

Nieuws

Loods uitgebrand in Millen

Loods uitgebrand aan de Rukkelingerweg in Millen bij Riemst

Vandaag rond 11u is er brand ontstaan in een loods aan de Rukkelingerweg bij Millen. Er stonden enkele landbouwvoertuigen in gestald, die schade opliepen. Aan de omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie in huis uit te schakelen.

De brandweer stelde tijdens de bluswerken vast dat de dakplaten van de loods mogelijk asbest bevatten. Om dit vermoeden te controleren, heeft de gemeente Riemst op advies van de brandweer Oost-Limburg een gespecialiseerde firma aangesteld.

De asbestfirma zal deze namiddag de nodige metingen uitvoeren om te bepalen of er wel degelijk sprake is van asbest in de dakplaten. Het onderzoek moet ook uitwijzen of er asbestdeeltjes verspreid werden in de wijdere omgeving. Zodra de resultaten bekend zijn, zal de gemeente dit meedelen aan de bevolking en indien nodig, passende maatregelen treffen.

Er vielen geen gewonden. Ondertussen is de brand onder controle, de brandweer blust na. Op dit moment is er geen zicht op de oorzaak van de brand. De Rukkelingerweg blijft voorlopig afgesloten.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame