Tongeren vandaag

Nieuws

Maastricht, Riemst en Lanaken waarschuwen bij grens

“De grens over? Alleen noodzakelijke reizen! Zo beschermen we elkaar.” Deze tekst staat sinds deze week op negen zogeheten tekstkarren bij de grensovergangen van Maastricht met Lanaken en met Riemst. De karren zijn geplaatst op initiatief van de burgemeesters van de drie grensgemeenten, en moeten mensen erop wijzen dat een niet noodzakelijke reis over de grens vanwege corona niet is toegestaan. De borden staan aan weerszijden langs de grensovergangen Cannerweg, Tongerseweg-Maastrichtersteenweg, Brusselseweg-Maaseikersteenweg, Via Regia-Tweede Carabinierslaan en Bosscherweg.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht: “Hoewel mensen zich in het algemeen prima aan de coronamaatregelen houden, zien we toch nog grensbewegingen waarvan wij ons afvragen of ze noodzakelijk zijn. Deze borden zijn een extra waarschuwing.” Noodzakelijk zijn reizen voor werk, studie, medische zorg, mantelzorg/familiebezoek of begrafenissen.

Haar Belgische ambtsgenoten Mark Vos (Riemst) en Marino Keulen (Lanaken) sloten zich meteen aan bij het Maastrichtse initiatief.

Burgemeester Mark Vos van Riemst: “Het coronavirus stopt niet bij de grenzen. Willen we dit virus echt de kop indrukken, dan zullen mensen echt even alleen voor noodzakelijke reizen de grenzen moeten passeren.”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame