Tongeren vandaag

Nieuws

Maatregelen in wzc De Motten

In vele woonzorgcentra wordt hard gestreden tegen het coronavirus, zo ook in woonzorgcentrum De Motten.

foto: CRA Dokter Bamps pleegt overleg met zorgverstrekkers

"De strijd in de paasweek werd ondersteund met heel wat lekkers. Vele organisaties dachten aan de bewoners en personeelsleden en schonken chocolade hazen, eitjes in alle groottes en kleuren, koeken, wafeltjes, … de keuken zorgde voor een feestelijk Paasmenu met heldere kippensoep, een gebraad met kroketjes, verse bloemkool en als dessert een chocolademousse.

Hartverwarmende initiatieven die deze moeilijke periode voor onze bewoners, personeelsleden en vrijwilligers dragelijker maken.

De maatregelen die de overheid ons oplegt worden strikt gevolgd. In de praktijk betekent dit: Social distance in de contacten tussen bewoners onderling, bij pauzemomenten voor het personeel. Bewoners met een verkoudheid, of luchtwegklachten blijven uit voorzorg in hun kamer. Bewoners met klachten die wijzen in de richting van corona (hoesten, temperatuur, spierpijn...) blijven in de kamer, met strikte isolatie. Dit houdt in dat de verzorgingen, of contacten steeds gebeuren in volledige beschermingsoutfit voor het personeelslid. Indien mogelijk wordt op vraag van de huisarts een test gedaan. Op 14.04.2020 verblijven er 5 Covid positieve bewoners in het woonzorgcentrum. Zes bewoners verblijven in volledige isolatie. De cijfers worden dagelijks overgemaakt aan het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Dagelijks vindt er met onze coördinerend raadgevend arts, dokter Bamps een bespreking plaats van alle bewoners en hun gezondheidstoestand, zo wordt besproken welke maatregelen genomen worden. De huisarts van de bewoner en de contactpersoon van de bewoner wordt eveneens geïnformeerd.

Het woonzorgcentrum beschikt over voldoende materiaal om onze personeelsleden te beschermen, dit zowel voor zichzelf als voor de bewoners.

Sinds 13 maart overleden er 5 bewoners aan het (vermoeden van het) coronavirus.

Het woonzorgcentrum staat ook in voor de opname van patiënten uit het ziekenhuis die niet langer in het ziekenhuis kunnen verblijven en voor wie een opname in een woonzorgcentrum aangewezen is, deze bewoners verblijven sowieso vanaf opname in isolatie, dit in het kader van preventie.

Het woonzorgcentrum De Motten kijkt, net als vele woonzorgcentra, uit naar de toelevering van bijkomende testen die door de overheid ter beschikking worden gesteld. Om zo de besmettingsgraad in kaart te brengen bij bewoners en personeel. In Tongeren werden nog geen woonzorgcentra volledig getest.

Familieleden van bewoners waar een vermoeden of bevestigde corona is, worden op de hoogte gebracht".

laat directeur Katrijn Libens weten

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame