Tongeren vandaag

Nieuws

Maatregelen tegen corona vanaf 29 juli

Vanaf woensdag 29 juli gelden onderstaande bijkomende maatregelen in Tongeren:

MONDMASKERS

De plaatsen waar het dragen van mondmaskers al verplicht was blijven gelden. Daarnaast komt er een verplichting op het dragen van een mondmasker voor volgende locaties:

- De volledige binnenstad binnen de Wallen. Je draagt het mondmasker als voetganger. Dus ook als je afstapt van de fiets. Je hebt het masker steeds op zak als je naar de binnenstad komt. We raden je sterk aan om te sporten buiten de binnenstad op de voorziene sportlocaties.

- Stadspark De Motten. Je draagt ook hier het mondmasker als voetganger. Je mag het mondmasker afzetten als je een drankje nuttigt (al zittend) op het terras, als je aan het sporten bent of als je aan het vissen bent.

- Alle publiek toegankelijke parkings. Zoals de parkings aan warenhuizen, ondergrondse parkings, parking op T-Forum. Zet hier je mondmasker op vooraleer je uit de wagen stapt.

PUBLIEK TOEGANKELIJKE EVENEMENTEN

Alle publiek toegankelijke evenementen zowel privé als georganiseerd door de stad Tongeren worden afgelast t.e.m. 31 augustus. Ook bbq’s, bijeenkomsten, boekenmarkt,… worden afgelast!

KERMISSEN

De kermissen worden afgelast t.e.m. 31 augustus.

DONDERDAGMARKT

Je komt alleen naar de donderdagmarkt en draagt het mondmasker. Enkel als je hulpbehoevend of minderjarig bent mag je met twee of meer zijn.

ANTIEKMARKT

De antiekmarkt wordt net zoals de publiek toegankelijke evenementen afgelast t.e.m. 31 augustus.

HANDHAVING

De maatregelen gaan in vanaf woensdag 29 juli. De politie zal streng controleren op het naleven van de regels. Ook samenscholingen tot 10 personen worden intensief gecontroleerd door de politie! Als blijkt dat de cijfers verslechteren of het samenscholingsverbod niet nageleefd wordt, zullen de maatregelen nog verstrengd worden.

#samentegencorona

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame