Tongeren vandaag

Nieuws

Met Vier in Bed komt naar hier

In de reeks van het programma 'Met Vier in Bed' dat deze week wordt uitgezonden op Vtm zijn deelnemers uit Tongeren en Rutten te zien. Het is al het tiende seizoen.


DE RUTTERMOLEN (Serge & Marica)

In de schaduw van de basiliek van Tongeren ligt het dorpje Rutten. Daar ligt al eeuwenlang een hoeve met bijbehorende watermolen: de Ruttermolen. Sinds 2017 is dit de B&B van Serge en Marica. Oorspronkelijk was Serge kok van beroep, maar dankzij bakkersdochter Marica schoolde hij zich om tot bakker-patissier, om daarna samen 18 jaar lang een bakkerij te runnen. Maar daar kwam abrupt verandering in toen Serge moest geopereerd worden aan een aangeboren hartafwijking. "Toen heb ik een tik gekregen. Er kwam een klik dat iets moest veranderen in mijn leven, het moest iets rustiger". Dat nieuwe leven is dus de B&B, iets waar Marica en Serge al lang van droomden. Marica en Serge kochten de hoeve en verhuisden helemaal naar het verre Limburg. In de zomermaanden kan je genieten van het verwarmde zwembad. Sauna en jacuzzi zijn het hele jaar beschikbaar.

'T HUYS VAN STEYNS (Corné & Laurent)

Met Vier in Bed blijft in Tongeren want op een speerworp van het standbeeld van Ambiorix staat een historisch pand. Een gebouw met een verhaal en ziel: 't Huys van Steyns. Dit is het hotel van broers Corné en Laurent Meertens. Hun ouders waren landbouwers en woonden in een vierkantshoeve. Fietsers stopten er vaak als ze de broers op hun privéterras op het binnenplein zagen zitten omdat ze dachten dat er er iets konden drinken. Zo is het idee beginnen rijpen bij de broers om een brasserie te beginnen want in hun regio was er wel behoefte naar. De brasserie was zo'n succes dat de broers al snel een tweede horecazaak startten in het centrum van Tongeren, en ook een hotel volgde. Maar opnieuw was hun drang naar een volgende uitdaging groot. Toen botsten ze op de oorspronkelijke woning van Louis Steyns, die in 1895 zijn eerste Ambiorix-schoen produceerde in Tongeren. Hun tweede hotel werd geboren: 't Huys van Steyns, met kamers die allen vernoemd zijn naar schoenen, zoals de mocassin-kamer en de sneaker-kamer.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame