Tongeren vandaag

Nieuws

Mobiele speelpleinwerking zomer 2020 gaat van start

Na een ‘GO’ van de nationale veiligheidsraad zijn zomerkampen vanaf 1 juli weer mogelijk. Dat betekent dat de Stad Tongeren ook zijn mobiele speelpleinwerking weer kan organiseren deze zomervakantie.

Dat gebeurt vanaf vandaag, telkens op woensdag en donderdag van 13u30 tot 15u30

An Christiaens, burgemeester wnd. en schepen van Jeugd: “Deze zomer zal anders verlopen dan we gewend zijn. Toch zijn er een aantal zekerheden. Zo zal ook nu weer de mobiele speelpleinwerking op woensdag- en donderdagnamiddag naar verschillende wijken en deelgemeenten trekken. Alle kinderen van de buurt zijn van harte welkom.”

Volgeladen met koffers vol spelmaterialen zorgen onze monitoren voor toffe activiteiten en spelmomenten, allemaal veilig in een ‘speelbubbel’.

“Voor wie de mobiele speelpleinwerking kent van de voorbije jaren, kunnen we melden dat het programma licht gewijzigd is omwille van de maatregelen die er gevolgd moeten worden. Zo zal er dit jaar bijvoorbeeld geen kindergrime zijn en zullen we per week op 1 locatie blijven om zo de speelbubbel te kunnen garanderen”, zegt burgemeester wnd. Christiaens.

Tenslotte zijn ook de ouders van harte welkom. Omwille van de corona-maatregelen is het niet toegelaten om mee te knutselen of te spelen. Ouders blijven dus op een veilige afstand van de ‘speelbubbel’. Bij regen of hevige wind zullen de activiteiten binnen doorgaan op de locaties waar dit mogelijk is.

8 +9 juli: Paspoel: basketbalpleintje aan de Thyslaan
15 + 16 juli: Piringen: speelplaats van school de Zevensprong
5 + 6 augustus: Huis van het Kind: grasveld langs het gebouw
12 + 13 augustus: Henis: speelplaats van school de Herik
19 + 20 augustus: Nieuw-Tongeren: speelpleintje tegenover de Kerk
26 + 27 augustus: ‘t Atheneeke: speelplaats van de school (Moerenstraat)

Opgelet: begeleiders houden geen toezicht op het komen en gaan van de kinderen!

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame