Tongeren vandaag

Nieuws

MoMeNT '24


Vanavond werd de aftrap gegeven van MoMeNT '24. Dat gebeurde in de Ambiorixkazerne met het MoMeNT makers festival.

Zeven jonge makers tussen de 18 en 24 jaar (Emily de Meulemeester, Eva-Lotte Denis, Esra Hendriks, Rune Wittouck, Nena Denis, Emmanuel Boakye, Rosalien Jansema) vonden afgelopen najaar inspiratie binnen masterclasses theater, beeld, geluid en performance. Dit voorjaar werkten ze hun talloze ideeën uit. Het resultaat zijn zeven sterke creaties die je laag per laag wilt beluisteren, bekijken en beleven.

Samen met Man Overboord en de VELINX bouwde MoMeNT een nieuwe werkplaats uit. Een plek waar gedreven, beginnende makers tussen 14 en 24 jaar ondergedompeld werden in verschillende artistieke disciplines. Noem het een springplank, een denkbad, een opleiding of een groeitraject voor makers en creatieve avonturiers: de MoMeNTMakers.

In het najaar deden zeven jongeren inspiratie op binnen masterclasses spel, beeld, geluid en performance gegeven door kunstenaars. Dit voorjaar werkten ze hun talloze ideeën uit en kregen ze artistieke en productionele ondersteuning in hun artistieke zoektocht.

Het MoMeNTMakers Festival is de kers op de taart van hun jaartraject. Samen hebben ze een festival op poten gezet en presenteren ze hun eigen werk. Het resultaat zijn zeven sterke creaties die je laag per laag wilt beluisteren, bekijken en beleven. Komen ze bij de kern?

Zondag om 15u is er nog een voorstelling met zelfs een extra act

Na de voorstelling kan je met de makers in gesprek gaan en meer te weten te komen over hun artistieke proces en inspiraties.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame