Tongeren vandaag

Nieuws

MoMeNTen in bubbels

In 2020 werd er aan 6 schrijvers gevraagd om 7 maanden 1 persoonlijk MoMeNT te beschrijven en dit verspreid over de levensduur van MoMeNT 2020 (van april t.e.m. oktober).

De zes schrijvers waren musicoloog en Beethovenkenner Jan Caeyers, schrijfster en columniste Dalilla Hermans, de net afgestudeerde Tongerse cultuurjournaliste Sarah Logtman, journaliste en bestuurder Bieke Purnelle, theatermaker en acteur Louis Van der Waal en zanger, schrijver, acteur en regisseur Pieter Embrechts.

Het eindresultaat van deze bijzondere coronaMoMeNTen werden gebundeld in de uitgave MoMeNTen in bubbels en kan beluisterd worden in de gelijknamige podcast. Anders dan iemand had kunnen voorspellen is deze bundeling een TIJDsdocument van een uitzonderlijk jaar waarin een virus de hoofdrol opeist, ook aan de eindmeet. Net dus daardoor zal MoMeNTen in bubbels boeiend blijven.

Theateracteur en muzikant Pieter Embrechts koos ervoor om zijn fragmenten in een muzikale vorm te genieten. Hieruit is zijn nieuwe song Numb ontstaan.

Embrechts verwerkt in zijn song een stuk speech van Letetra Wideman. Zij is de zus van Jacob Blake die zeven keer in de rug is geschoten door de politie en daarmee aan de basis lag van de rellen in Kenosha (USA).

Pieter Embrechts stelde zijn nieuwe song 'NUMB' voor op Radio 1.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame