Tongeren vandaag

Nieuws

Mondmaskerplicht op alle Tongerse begraafplaatsen

Met Allerheiligen in het vooruitzicht heeft burgemeester Patrick Dewael beslist om vanaf morgen een mondmaskerplicht in te voeren op alle stedelijke kerkhoven en op de parkings ervan.

Patrick Dewael, burgemeester: “De corona-epidemie raast opnieuw door België. Limburg kan weliswaar nog de beste cijfers op tafel leggen, toch hebben we de afgelopen 2 weken percentage positieve testen zien verdubbelen. Dat betekent dat we extra waakzaam moeten zijn. In de periode van Allerheiligen bezoeken mensen van verschillende generaties en gemeentes onze begraafplaatsen. Vanaf morgen tot en met 8 november is het verplicht om op onze kerkhoven een mondmasker te dragen.”

Er wordt de volgende dagen een grote drukte verwacht op de openbare begraafplaatsen. Voldoende afstand houden kan daarom op bepaalde momenten moeilijk worden.

“Op elk kerkhof en de bijhorende parkings is het verplicht om een mondmasker te dragen vanaf 29 oktober tot en met 8 november. Door de invoering van de mondmaskerplicht is er absolute duidelijkheid, zowel voor de naleving als voor de handhaving. De komende dagen worden cruciaal. Het is belangrijk dat alle bezoekers hun verantwoordelijkheid nemen. Ga niet op zoek naar uitzonderingen op de regels maar beperk uw contacten, houd afstand, draag een mondmasker waar nodig en denk aan de noodzakelijke handhygiëne” besluit burgemeester Dewael.


De nieuwe Vlaamse maatregelen die de Vlaamse regering gisteren afkondigde, zouden officieel pas vrijdagavond om 18 uur ingaan. In Tongeren werd beslist om de maatregelen nu al van kracht te laten gaan.

“De besmettingscijfers stijgen in heel Limburg. In het belang van de volksgezondheid laten we de nieuwe maatregelen nu al ingaan in Tongeren”, zegt burgemeester Patrick Dewael.
“Voor Tongeren betekent dit dat onder meer het cultuurcentrum De Velinx, het Gallo Romeins Museum en het Teseum vanavond om 17 uur hun deuren sluiten. Alle geplande evenementen worden afgelast. Ook de sporthallen sluiten, behalve voor kinderen onder de 12 jaar. Georganiseerde activiteiten voor min 12-jarigen kunnen in de herfstvakantie dus nog plaatsvinden . In overleg met de uitbater van de Sportoase Eburons Dome werd beslist om ook daar vanaf morgen de activiteiten stop te zetten.”

“Het is nodig om verregaande maatregelen te nemen om de snelle verspreiding van het virus tegen te gaan. De komende dagen worden cruciaal. Het is belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt”, besluit burgemeester Dewael.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame