Tongeren vandaag

Nieuws

Mooimakers 2021 beloond

Beloning voor scholen en verenigingen die Tongeren proper houden

Sedert juni 2021 zit ook het vierde jaar van operatie proper er weer op. Tijd om de beloningen uit te reiken aan alle Mooimakers die mee Tongeren proper hielden. “Wij kunnen de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort niet alleen winnen”, zegt burgemeester Patrick Dewael “We zijn alle scholen en verenigingen die mee hun schouders zetten onder een propere buurt ontzettend dankbaar!”

Operatie Proper is een initiatief van Mooimakers, in nauwe samenwerking met de stad Tongeren die de opvolging op het terrein voor zich neemt. “Scholen en verenigingen engageren zich om hun eigen terreinen én de buurt errond proper te houden en om in hun werking aandacht te besteden aan de zwerfvuilproblematiek. Voor elke leerling of elk lid dat deelneemt, kunnen ze rekenen op een mooie financiële beloning”, zegt Jeannine Vanvinckenroye, schepen van onderwijs.

In Tongeren namen het afgelopen schooljaar – het vierde van Operatie Proper – 11 scholen en 2 verenigingen deel. Samen zetten 1.655 kinderen, jongeren en vrijwilligers uit de gemeente mee hun schouders onder een propere buurt. Vandaag zetten we die scholen en verenigingen in de bloemetjes, en bezorgen we hen hun oververdiende beloning.

“We willen alle deelnemers aan Operatie Proper van harte bedanken voor hun inzet”, benadrukt Patrick Jans, schepen van milieu. “Propere buurten zijn mooie buurten, en iederéén woont graag in een mooie buurt. Maar als gemeentebestuur kunnen we de strijd tegen dat enorm storende zwerfvuil en sluikstort niet winnen, we hebben onze inwoners nodig. De scholen en verenigingen die meedoen aan Operatie Proper vegen niet alleen voor eigen deur, ze geven ook het goede voorbeeld aan alle andere inwoners. Samen kunnen we Tongeren wél bevrijden van zwerfvuil en sluikstort.”

Na het succesvolle vierde jaar gaat Operatie Proper ook dit schooljaar opnieuw door. Scholen en verenigingen die hun terreinen, hun buurt en hun gemeente proper helpen houden, worden daarvoor beloond. “We hopen dat we dit jaar met nog meer deelnemers zullen zijn”, aldus Patrick Jans. “Vele kleintjes maken één groot.”

“Vanaf dit schooljaar veranderen de deelnamecriteria ten opzichte van de vorige jaren: enkel scholen en jeugdverenigingen kunnen deelnemen aan Operatie Proper,” weet Jeannine Vanvinckenroye.

Ook het beloningssysteem verandert. De beloning hangt vanaf nu vast aan de waarde van de gekozen actiepunten en niet meer aan het aantal leerlingen/leden. Elk actiepunt heeft een vaste waarde. De totale beloning varieert dan tussen 500 en 975 euro. Inschrijven voor dit schooljaar kan nog tot 31 oktober 2021.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame