Tongeren vandaag

Nieuws

Mooimakers beloond

Beloning voor scholen en verenigingen die Tongeren proper houden

Samen met het schooljaar zit ook het tweede jaar van 'Operatie Proper' er bijna op. Tijd om de beloningen uit te reiken aan alle Mooimakers die mee Tongeren proper hielden.
“Wij kunnen de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort niet alleen winnen”, zegt burgemeester Patrick Dewael “We zijn alle scholen en verenigingen die mee hun schouders zetten onder een propere buurt ontzettend dankbaar!”

'Operatie Proper' is een initiatief van Mooimakers, in nauwe samenwerking met de stad Tongeren die de opvolging op het terrein voor zich neemt. “Scholen en verenigingen engageren zich om hun eigen terreinen én de buurt errond proper te houden en om in hun werking aandacht te besteden aan de zwerfvuilproblematiek. Voor elke leerling of elk lid dat deelneemt, kunnen ze rekenen op een mooie financiële beloning”, weet schepen Guy Schiepers.

In Tongeren namen het afgelopen schooljaar – het tweede van Operatie Proper – 9 scholen en 1 vereniging deel. Samen zetten 1.655 kinderen, jongeren en vrijwilligers uit de gemeente mee hun schouders onder een propere buurt.
Deze voormiddag werden die scholen en verenigingen in de bloemetjes gezet , en kregen ze een oververdiende beloning.

“We willen alle deelnemers aan Operatie Proper van harte bedanken voor hun inzet”, benadrukt schepen Patrick Jans. “Propere buurten zijn mooie buurten, en iederéén woont graag in een mooie buurt. Maar als gemeentebestuur kunnen we de strijd tegen dat enorm storende zwerfvuil en sluikstort niet winnen, we hebben onze inwoners nodig. De scholen en verenigingen die meedoen aan Operatie Proper vegen niet alleen voor eigen deur, ze geven ook het goede voorbeeld aan alle andere inwoners. Samen kunnen we Tongeren wél bevrijden van zwerfvuil en sluikstort.”

Na het succesvolle tweede jaar gaat Operatie Proper ook volgend schooljaar opnieuw door, volgens hetzelfde principe: scholen en verenigingen die hun terreinen, hun buurt en hun gemeente proper helpen houden, worden daarvoor beloond. “We hopen dat er volgend jaar met nog meer deelnemers zullen zijn”, aldus Patrick Jans. “Vele kleintjes maken één groot.”

Volgende Mooimakers werden beloond:
GBS De Boomhut met 158 studenten kreeg 474 euro,
BS Atheneeke met 205 studenten kreeg 615 euro
Vrije kleuterschool ’t Reepje met 26 studenten kreeg 150 euro
GBS De Basiz – GBS De Herik met 275 studenten kreeg 825 euro
GVB Jeugdland met 241 studenten kreeg 723 euro
Vrije kleuterschool Evermaruske met 27 studenten kreeg 150 euro
GBS De Zevensprong met 61 studenten kreeg 183 euro
BS Picpussen met 300 studenten kreeg 900 euro
Vrije kleuterschool De Puzzel met 36 studenten kreeg 150 euro
vzw Iliria met 350 leden kreeg 1050 euro

Schepen Jans voegde er ook nog aan toe dat twee personeelsleden er constant mee bezig zijn met dit werk en hij hoopt dit initiatief volgend jaar verder te zetten met nog meer jongeren.

foto: JeDo

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame