Tongeren vandaag

Nieuws

N753 ingehuldigd

Deze middag is de N753 officieel ingehuldigd: dit stuk verbindt de Bilzersteenweg met de Molenweg. Dit tracé moet het sluipverkeer door Henis doen verdwijnen.

Patrick Dewael, burgemeester: “Na het bouwverlof 2018 is AWV gestart met de aanleg van het eerste deel van de omleidingsweg N753. Dit deel is nu klaar. De nieuwe weg verbindt de Nieuwe Steenweg en de Bilzersteenweg met de Molenweg. De R72 en stationsomgeving worden ontlast van verkeer, het AZ Vesalius krijgt een betere ontsluiting en in Henis behoort het sluipverkeer definitief tot de verleden tijd. De aanleg van deze omleidingsweg verbetert de woonkwaliteit en de verkeersleefbaarheid in Henis.”

Het was wachten op het einde van de winterperiode om de laatste asfaltwerken te kunnen uitvoeren. Nadien werden nog de wegmarkering en verkeersborden aangebracht. Ook de vangrails kregen hun plaats. Later dit voorjaar volgt nog de groenaanplant van de bermen en taluds.

Door de aanleg van de omleidingsweg werden de Bodemweg en de Henisstraat van elkaar gescheiden voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de Molenweg. Zo zal het sluipverkeer door Henis verdwijnen. Voor de fietsers en voetgangers werd een veilige oversteekplaats aangelegd die Henis en het centrum van Tongeren verbindt.

Op fase 2, de verbinding van de Baversstraat met de Maastrichtersteenweg, is het nog even wachten aangezien de grondverwervingen nog dienen te gebeuren

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame