Tongeren vandaag

Nieuws

Cordeel bouwt bedrijf voor XPO Logistics op Tongeren-Oost

Op Tongeren-Oost werd deze voormiddag de eerste spadesteek gestoken van een nieuw logistiek bedrijf: XPO Logistics Europe

Burgemeester Dewael werd vandaag uitgenodigd door Group Cordeel om de eerste spade in de grond te steken voor de bouw van een nieuwe campus voor XPO Logistics in Tongeren-Oost. XPO Logistics is leider in transport en logistieke oplossingen.

De nieuwe logistieke site van 20.000 m², die eind dit jaar klaar moet zijn, wordt een duurzaam, fossielvrij gebouw met een BREEAM-rating "very good".

"Bedrijventerrein Tongeren-Oost heeft een bezettingsgraad van 98 procent. Eind 2015 gaf het provinciebestuur groen licht voor het PRUP 'afbakening structuur-ondersteunend kleinstedelijk gebied Tongeren' en werd Tongeren-Oost uitgebreid met 50 hectare" zegt schepen van Economie Marc Hoogmartens.

"Vandaag voeren we samen met nieuwkomer XPO Logistics en bouwbedrijf Cordeel de eerste spade uit voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum voor XPO Logistics. Door de centrale ligging in de Euregio, de nabijheid van de luchthavens van Luik en Maastricht en de directe bereikbaarheid van de E313, is er veel interesse van bedrijven om zich hier te vestigen. Vandaag stellen we met trots onze nieuwe investeerder voor, zegt burgemeester Patrick Dewael.

Het bouwbedrijf Cordeel is verantwoordelijk voor de uitvoering van de nieuwe logistieke campus, dat naar verwachting tegen het einde van dit jaar zal worden opgeleverd. De nieuwe logistieke site moet een duurzaam, fossielvrij gebouw worden met een BREEAM-rating van "very good".

"Vandaag vieren we met plezier de eerste steenlegging van onze nieuwe campus in Tongeren, waar we ons zullen toeleggen op spare parts management, after-sales logistiek en e-commerce oplossingen. De uitbreiding van onze magazijncapaciteit maakt deel uit van XPO's groeistrategie in de BeNeGe", aldus Bert van der Sterren, financieel directeur - Nederland, XPO Logistics.

"Tongeren is een ideale locatie voor logistieke operaties zoals de activiteiten van XPO Logistics, dankzij de geografische ligging en de pool van potentiële werknemers in de regio. Ook het talent en de gedrevenheid van de toekomstige werknemers is een troef ".


Bij de opstart kunnen er 50 werknemers aan de slag. Na een tijd wordt dat uitgebreid tot 75.

Het bedrijf wil hier in de toekomst uitbreiden tot 90.000 m²

"In Tongeren is er voorlopig nog geen krapte op de arbeidsmarkt. De werkloosheidscijfers waren zelden zo laag: 969 werklozen, eind mei. Het op 1 na beste cijfer in 15 jaar. Eind mei waren er in Tongeren 900 vacatures", vertelde burgemeester Dewael.

De stad gaat een landschapsplan laten opmaken om het bedrijventerrein nog beter te integreren in het landschap

.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame