Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuw bedrijventerrein 'Heesterveld' op Tongeren Oost

De werken op het gloednieuwe bedrijvenpark Heersterveld in Tongeren gaan binnenkort van start!

Deze middag werd dit nieuwe project gelanceerd in aanwezigheid van het gemeentebestuur, enkele commerciële partners en de architect.

De commercialisatie van het nieuwe bedrijvenpark Heersterveld, gelegen op de zone Tongeren-Oost, gaat van start. Projectontwikkelaar Futurn zal op de site van ca. 14.000 m² bedrijfsgebouwen ontwikkelen en wil hiermee een betaalbaar aanbod creëren zodat bedrijven de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen binnen de eigen gemeente. Het ontwerp is van de hand van BuroB Architecten, de aannemer is Mathieu Gijbels. De start van de werken staat gepland in de lente van 2020. De oplevering is voorzien in midden 2021.

Het nieuw te ontwikkelen bedrijvenpark ‘Heersterveld’ is gelegen langsheen de Heersterveldweg op de zone Tongeren-Oost vlakbij de E313. Het park is een nieuw project van Futurn volgens het beproefde concept wat al op zovele locaties haar succes heeft bewezen: functionele, instapklare en efficiënte bedrijfshuisvesting, met een totale oppervlakte van ca. 5.700 m², met een mooie vrije hoogte, elektrische sectionaalpoort, aantrekkelijke architectuur, gemeenschappelijk beheer, parking voor de deur, … én voldoend aan de meest actuele energienormen. Deze herontwikkeling is een mooi voorbeeld van de core business van Futurn namelijk on(der)benutte ruimte herbestemmen tot kwalitatieve bedrijfsruimten. Met dit nieuwe project wordt invulling gegeven aan een onderbenut restperceel wat geprangd zit tussen SKF en Loomis.

De ontwikkelaar is hier niet aan haar proefstuk toe want ook het Prinsenpark (Prinsenweg Tongeren op Overhaem) werd door Futurn ontwikkeld. Een project waar meer dan 30 nieuwe bedrijfsgebouwen werden opgetrokken, goed voor meer dan 100 extra arbeidsplaatsen. Bedrijven zoals o.a. Orthodis, Baree Cars, Constreno, JKLM, Verhuizingen Vrancken, Electro Biesmans en tal van anderen namen hier hun intrek.

De vraag naar degelijke bedrijfsruimten blijft nog steeds groot. Dat blijkt o.a. uit een studie van Statistiek Vlaanderen (2018) waarbij het aantal ondernemingen in Tongeren doorheen de jaren gestaag blijft groeien. Frederik Baert (managing partner) van Futurn: “Dat er nood is aan dit type bedrijfsruimten blijkt eveneens uit de commercialisatie, reeds 30% van de oppervlakte is gereserveerd, een bewijs van de grote ondernemingszin in Tongeren. Dat ook bedrijven die op het Prinsenpark kochten nu interesse hebben in een extra unit op het park Heersterveld bewijst veel.”

Patrick Dewael, burgemeester: “Met meer dan 2.260 ondernemingen en meer dan 14.000 jobs in diverse sectoren is Tongeren het vierde grootste economisch centrum van Limburg. De stad voert dan ook een bewust investeringsbeleid naar bedrijven en industrieterreinen. Door de centrale ligging in de euregio, de nabijheid van de luchthavens van Luik en Maastricht en de rechtstreekse ontsluiting op de E313 is er veel interesse van bedrijven om zich op Tongeren-oost te vestigen.

An Christiaens, burgemeester wnd.: “Tongeren is een stad die steeds blijft investeren om bedrijven de kans te bieden te groeien en hen van de gepaste bedrijfshuisvesting te kunnen voorzien. Dit nieuwe park Heersterveld zorgt voor heel wat extra werkgelegenheid en een uitbreiding van onze lokale economie, dergelijke initiatieven willen we als stad dus graag blijven ondersteunen.

Marc Hoogmartens, schepen van Economie: “Futurn is een ervaren bedrijf in het aanbieden van moderne bedrijvenparken voor ondernemers. Kmo’s die zich op Tongeren Oost willen vestigen worden ontzorgd door een aanbod op maat. De ervaring met een gelijkaardig initiatief van Futurn op Overhaem zijn positief.”

Johnny Vrancken, schepen van Ruimtelijke Ordening: “De goede ontsluiting en de zichtbaarheid in het landschap waren meebepalend voor Futurn om voor Tongeren-oost te kiezen. Door de units te koppelen, de gezamenlijke ontsluiting en het gemeenschappelijk beheer ontstaat er een duurzaam geheel met een optimale invulling. De moderne architectuur geeft het project bovendien een eigentijdse uitstraling.

Eenmaal het project volledig ontwikkeld, zal het goed zijn voor zo’n 60-tal arbeidsplaatsen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame