Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuw speeltoestel in Lauw

In de voortuin van BS Jeugdland in Lauw werd een openbare speeltuin aangelegd. Dat werd vanochtend officieel ingehuldigd.

Het speeltoestel is gemaakt uit Robinia hout. Er is gekozen voor een avonturenparcours zodat iedere leeftijd er gebruik kan van maken. Belangrijke punten voor de keuze van het toestel waren: duurzaamheid, onderhoudsvriendelijk, natuurlijke feel en voldoende speelelementen. Het geheel werd afgestemd met de initiatiefnemers en de school.

Patrick Dewael, Burgemeester: “Als stad zetten we jaarlijks in op het realiseren van nieuwe en het vernieuwen van verouderde speelterreinen. Buurtbewoners komen in de speeltuin samen en geraken met elkaar aan de praat terwijl de kinderen zich uitleven. Deze sociale kant verhoogt het samenhorigheidsgevoel van de buurt en als stadsbestuur kunnen we dit alleen maar toejuichen.”

An Christiaens, schepen van Jeugd: “Bij de start van het nieuwe jaar kunnen we in Lauw al meteen een nieuw speeltoestel openen. De volgende maanden concentreren we ons op de inrichting van een groene speelzone op de Motten. Daarna komen de projecten op Heuveldal, het speelgroen op Plinius en enkele nieuwe verkavelingen aan de beurt. Jaarlijksmaken we ook middelen vrij voor nazicht en herstellingswerken van de reeds aanwezige toestellen.”

Patrick Jans, schepen van sport; “Op vraag van de bewoners van Lauw werd er gezocht naar een ideale plaats voor de plaatsing van een speeltoestel. In overleg met de dorpsbewoners en de school werd gekozen voor het grasveld aan de voorkant van het schoolgebouw. Door deze centrale ligging kunnen niet alleen de kinderen van het dorp maar ook de schoolkinderen ervan gebruikmaken. Ook gezinnen die via het fietsroutenetwerk onderweg zijn kunnen er halt houden en een extra pauze nemen.”


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame