Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe buitenverlichting voor Tongerse Basiliek

De stad Tongeren vervangt haar accentverlichting op de Basiliek. De werken starten op 3 september en duren tot 10 september.

Patrick Dewael: “Een juist gekozen verlichting geeft een extra dimensie aan historische gebouwen. De aanstraling van de Basiliek voldoet niet meer en wordt vervangen door een eigentijdse, moderne en milieuvriendelijke verlichting. De nieuwe verlichting zal niet alleen nog meer sfeer brengen op onze markt maar zal ook het veiligheidsgevoel vergroten.”

Jeannine Vanvinckenroye, schepen van Openbare Werken: “Werkzaamheden brengen altijd wat hinder met zich mee. Uiteraard trachten we deze te beperken tot een minimum. Op maandag 6 september sluiten we de Kloosterstraat en OLV-straat tijdelijk af en geldt er een parkeerverbod. Voor garagehouders blijft er een doorgang mogelijk. Op dinsdag 7 september wordt de Grote Markt na de laad- en losuren afgesloten ter hoogte van de Pub, garagehouders moeten dan in- en uitrijden via de Sint-Truiderstraat.”

Planning van de werken:

- vrijdag 03/09: Graanmarkt en zone langs Basiliek (restaurant ’t Vrijthof), er wordt geen hinder verwacht.

- maandag 06/09: voormiddag Kloosterstraat en OLV-straat, beiden worden tijdelijk afgesloten voor het doorgaand verkeer en er wordt een parkeerverbod ingesteld. Garagehouders blijven doorgang hebben. Namiddag Grote Markt ter hoogte van huis Matton, er wordt geen hinder verwacht.

- dinsdag 07/09: voormiddag tot 11uur Grote Markt ter hoogte van ijssalon Basilica, er wordt geen hinder verwacht en namiddag Grote Markt ter hoogte van café ’t Stadhuis, de Grote Markt wordt afgesloten ter hoogte van de Pub, garagehouders moeten in- en uitrijden via de Sint-Truiderstraat. Horecazaken kunnen nog leveringen krijgen tot 11 uur.

De werken worden uitgevoerd door aannemer Vanelgro. De kostprijs wordt geraamd op 65.000 euro.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame