Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe campusdirecteur in wzc Sint-Franciscus

Woonzorggroep vzw Begralim (BEjaardenzorg GRAuwzuster LIMburg) is de meest ervaren woonzorggroep van Limburg. Al sinds 1888 bieden zij ouderenzorg aan. (’t Segerhuis-Hasselt)

Onder leiding van algemeen directeur, Johan Abrahams, is vzw Begralim een synoniem in Limburg van warme en respectvolle ouderenzorg. Johan A. is de bezieler van de “7 bewonersbeloften”, die dagelijks zorgbeleid vormgeven. (Meer info: www.begralim.be)

Vzw Begralim heeft drie woonzorgcentra:

  • Hasselt (St-Elisabeth – Demerstraat)
  • Riemst (Eyckendael – Eyckendaelstraat)
  • Tongeren (St-Franciscus – Wijkstraat)

Specifiek voor campus “St-Franciscus”, streven ze naar innovatie en diversiteit in de zorgvoorzieningen. Want naast een klassieke woonzorgcentrum (St-Franciscus met z’n 89 bewoners), maakt ook “’t Anker” deel uit van deze Tongerse campus. ’t Anker is Vlaanderens eerste “Kleinschalige woonvorm”. Hier worden sinds 2012, verdeeld over 3 gezellige huisjes, in totaal 21 personen met (jong)dementie begeleid.

In totaal wordt er warme zorg gegeven aan 110 bewoners.

Daarnaast is er in de Wijngaardstraat, waar destijds alles in Tongeren begon met de “Grauwzusters”, een dag-verzorgingscentrum (DVC “De schakel”) en 70 assistentiewoningen (St-Jozef).

Met genoegen delen ze mee dat voor de campus in Tongeren, directeur, Ronald Jacobs, met bijna 10 jaar toewijding als campusdirecteur, zijn pensioen inging op 31/12/23. Via het aankondigingsbord (zie foto) werd Ronald door alle medewerkers bedankt … en Tine verwelkomd. 

Vanaf 1/1/2024 zal Tine Liesens uit Millen de rol van campusdirecteur op zich nemen. Haar uitgebreide ervaring in de zorgsector, zowel als ergotherapeut en als coördinator van het oriënterend kortverblijf in wzc Eyckendael in Riemst, maakt haar een waardevolle aanwinst voor ons voltallig team.
Tine is een gepassioneerde professional met een diepgewortelde toewijding aan kwaliteitszorg en een ideale kandidaat om de leiding te nemen over campus St-Franciscus in Tongeren. (Haar carrière startte trouwens in het wzc St-Franciscus meer dan 14 jaar geleden.)

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame