Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe fusieclub Unico Tongeren met 4 dorpsploegen

Volgend jaar start de nieuwe fusieclub Unico Tongeren, een samenwerking tussen de voetbalclubs Jekervallei Sluizen, Valencia Piringen, Union Rutten en Heur VV.

Voorzitter Peter Nelissen heeft deze voormiddag de plannen onthuld in zomerbar LIV (Plinius): "Dorpsploegen hebben het tegenwoordig niet gemakkelijk. De corona heeft het nog verergerd. We moeten iets doen, want enkel de sterksten overleven. In Piringen en Rutten hebben ze problemen met het vinden van vrijwilligers. Sluizen is een hippe ploeg, maar door het succes schiet onze locatie tekort: slechts één plein en een gebrek aan parking. Heur is afgescheurd van Tongeren en erevoorzitter had plannen om terug te starten in Vierde Provinciale. Door samenwerking kunnen we al deze problemen vlekkeloos oplossen", vertelde Peter.
"We willen teruggaan naar voetbal hoe het vroeger was: ambiance en plezier op zondagnamiddag in de dorpen. Een totaalpakket voor de ganse familie".

Clubnaam?
Met Unico Tongeren werd een aparte naam gevonden: "We hebben ons gebaseerd op de naam van de electrozaak van Omer en Xavier Brugmans . Unico is Spaans en staat voor apart, uniek en onvergelijkbaar; Dit verwijst ook naar onze mooie, unieke stad Tongeren.

Clubkleuren?
Er is gekozen voor bordeaux truitjes met een zwarte broek en zwarte kousen.

Logo?
Het logo moest iets speciaals worden. Daarom werd gedacht aan de Tongerse street-art artiest Flipka (Vroonen). Hij zal alle originele clubkleuren verwerken in een origineel en uniek logo

Locaties?
De wedstrijden van het A, B en het reserventeam zullen plaatsvinden op het plein van Union Rutten. Onze hoofdsponsor (Yves Maes) zal zorgen voor een Maes-container kantine.
De dames- en jeugdploegen zullen spelen op het plein van Jekervallei Sluizen
Alle trainingen van onze ploegen zullen doorgaan op de pleinen van Valencia Piringen

Ambities?
Het A-elftal zal in het seizoen 2022-2023 starten in 3e Provinciale.
Het B-elftal in 4e Provinciale.
Het reserven elftal en de damesploeg in 2e Provinciale

De verdere uitbreiding van ons jeugdvoetbal blijft belangrijk. Gratis jeugdvoetbal staat hoog in ons vaandel. Ouders en supporters mogen gratis binnen tijdens de jeugdwedstrijden. Met een minimum van 80 procent Tongerse spelers en speelsters willen we meedingen aan de top in onze provinciale reeksen

Bestuur?
Het nieuwe bestuur telt 12 leden: 3 afgevaardigden van elke club


voorzitter: Peter Nelissen
erevoorzitter: Omer Brugmans
ondervoorzitter: Benny Leroi
secretaris; Nico Poismans
penningmeester: Morten Smeets

Trainer?
De hoofdtrainer van de nieuwe fusieclub is vandaag nog niet gekend

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame