Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe grasmaaier voor voetbalvereniging Eendracht Henis

Vorige week nam voetbalvereniging Eendracht Henis een nieuwe grasmaaier in ontvangst. Deze werd overhandigd door stad Tongeren.

Patrick Dewael, burgemeester: “Sporten is goed voor de gezondheid. We moedigen dit dan ook graag aan. Om onze sportclubs te ondersteunen stellen we alle sportclubs die instaan voor een grasterrein een grasmaaier ter beschikking. Het type maaier kiezen we in samenspraak met de betrokken sportvereniging in functie van de te maaien oppervlakten.”

“Wij als stad Tongeren staan in voor de aankoop van de grasmachine en zorgen voor het jaarlijks onderhoud ervan. De clubs staan in ruil hiervoor gedurende minstens 10 jaar in voor het onderhoud van hun grasterreinen. Alzo worden de clubs geresponsabiliseerd voor het onderhoud van hun terreinen, maar ze kunnen ook zelf bepalen op welk moment hun terreinen het best gemaaid worden,” zegt Patrick Jans, schepen van Sport.

Eendracht Henis mocht een grasmaaier in ontvangst nemen van het type Farm Track FT 26 HST met mulching maaidek. Het toestel werd aangekocht bij de firma Geurts h.

“We wensen de club alvast veel plezier met hun nieuwe aanwinst,” besluiten burgemeester Patrick Dewael en Patrick Jans, Schepen van Sport.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame